« юни 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Над 80 ученици от страната ще участват в националното състезание „Най-добър млад строител“, чиито домакин е ПГСАГ „Кольо Фичето“

Директорът на ПГСАГ „Кольо Фичето“ инж. Даниела Симеонова откри събитието, а официални гости на проявата бяха кметът на Бургас Димитър Николов и главният архитект на Общината Тихомир Райчев. "С упорития и всеотдаен труд на ръководители и педагози, професионалната гимназия "Кольо Фичето" се превърна в желано и привлекателно място, където учениците развиват своите професионални умения и компетенции в сферата на строителството, архитектурата и геодезията. Доказват го многобройните спечелени през годините награди от национални и международни състезания, както и успешната професионална реализация на възпитаниците му. Успех на всички участници в националното състезание „Най-добър млад строител“!", пожела на присъстващите кметът Николов. Сред гостите присъстваха още представители на фирми от училищното настоятелство и от Камарата на строителите. Участниците са от общо 17 отбора и са победители в регионалните кръгове на състезанието, което се организира от Министерството на образованието и науката. Те ще се състезават в следните дисциплини: „Геодезия“, „Сухо строителство“, „Облицовки и настилки“, „Зидария“, „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“. Практическите състезания по дисциплините ще започнат утре, петък, от 09.30 часа.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Обсъдиха опазването на природното богатство в Мандренското езеро

  • 06 Юни 2023
  • 130
Мандренското езеро е един от природните феномени и съхраняването на богатото му биоразнообразие е отговорност на всички страни, които имат отношение по този въпрос.

Миден уикенд от 9 до 11 юни представя най-вкусните бургаски изкушения

  • 06 Юни 2023
  • 141
И тази година тематичните уикенди от събитийния календар на Община Бургас ще предложат изкушения за любителите на морската храна. На хоризонта се задава традиционният Миден уикенд – от 9 юни (петък) до 11 юни (неделя).

Миди на тенекия, музика и приятни емоции ви очакват на острова тази събота

  • 05 Юни 2023
  • 383
За поредна година водолази ще почистят морското дъно в акваторията на остров Света Анастасия. Събитието "Чистото Черно море 2023“ ще се проведе на 10 юни (събота). То винаги се превръща и в атракция за посетителите. В екологичната акция ще се включат представители на СНЦ „Приятели на морето“.

Бургаски любители на фантастиката учредиха клуб

  • 05 Юни 2023
  • 365
Утре, вторник, 6 юни, ще се проведе първата среща на новоучредения Клуб на бургаските фантасти. Мястото е новата библиотека. Началото – в 18.45 часа. Темата на първата среща е „Фентъзи и алтернативна история“. В нея ще участват бургаските писатели Янчо Чолаков, Десислава Дюлгерян и Милена Алгари.

213 проекта за саниране на жилищни блокове подаде Община Бургас по Плана за възстановяване и устойчивост

  • 05 Юни 2023
  • 380
Община Бургас подаде 213 проекта за саниране на жилищни блокове по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“, финансирана със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост, стълб „Зелена България и е първенец в страната по подадени проектни предложения.