Местната комисия за борба с трафика на хора проведе специализирано обучение за педагогически специалисти

Обучението, което се проведе в Културен център „Морско казино“, цели поддържане на мотивираността и компетенциите на педагогическите специалисти в работата им по превенция на трафика на хора в училище, както и поддържане на ефективното партньорство с Местната комисия за борба с трафика на хора. Семинарът се фокусира върху предпоставките за създаване на уязвимост у подрастващите за попадане в трафик на хора – дисфунционална семейна среда, личностни фактори, нарушена комуникация с връстниците, емоционални и поведенчески проблеми. Бяха разгледани индикаторите за разпознаване на потенциални и реални жертви на трафик на хора. Бяха предоставени практически подходи за психосоциална подкрепа и помощ за подрастващи, уязвими за попадане или вече пострадали от трафик на хора и техните семейства. Лектор на обучението бе г-жа Весна Ненчева – практически психолог и обучител с дългогодишен опит в работата с подрастващи и със специалисти, работещи в образователните институции. В обучението се включиха 25 педагогически съветници, както и секретарите на Местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни от гр. Бургас и региона.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 259
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 228
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

ОБЩИНА БАРЛЕБЕН ДАРИ НА ОБЩИНА ЦАРЕВО ПРОТИВОПОЖАРЕН АВТОМОБИЛ.

  • 22 Апр 2024
  • 222
ОБЩИНА БАРЛЕБЕН ДАРИ НА ОБЩИНА ЦАРЕВО ПРОТИВОПОЖАРЕН АВТОМОБИЛ.

ЧЕСТВАНИЯТА НА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ В БУРГАСКИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ЗАПОЧНАХА

  • 22 Апр 2024
  • 239
Тематичните дни на Община Бургас и детските градини, свързани с подготовката и честването на най-значимия християнски празник - Възкресение Христово, стартират тази година от 22 до 26 април под мотото „Над зелената дъбрава пак Великден се задава“.

Проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност като областен управител

  • 22 Апр 2024
  • 229
На кратка церемония в присъствието на служителите на администрацията проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност областен управител на област Бургас, съгласно Решение № 284 на Министерски съвет.