Седемнайсетгодишен ученик с премиерен филм за диабета на 4 май в клуб "Модерен театър"

Филмът със сценарист Ивайло Германов и оператор Христо Димитров - Хиндо, представя ежедневието на момче с диабет и драматичните последствия, до които липсата на информираност за това все по-разпространяващо се заболяване, може да доведе. Филмът насочва вниманието към необходимост от повишаване на информир аността и отговорността в учебните заведения относно живота с диабет. „Направих този филм, защото е крайно време да се обърне сериозно внимание на този проблем, който се неглижира в цялата страна“ каза Мартин Германов. Мартин Германов е ученик в паралелка „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ гр. Бургас. Негови предходни творчески проекти включват тийнейджърски онлайн музикални и видео предавания. Във филма, в който главната роля е поверена на Преслав Матев, а централна второстепенна роля играе Атанас Костадинов, участват ученици, учители и зам. директора на училището. „След приключването на снимачния процес научих, че за реализирането на всеки един проект е необходим различен подход. За първи път работя с много хора, на които трябваше да се обясни какви са разбиранията и изискванията ми за заснемането на всяка сцена в най-малка подробност, което беше огромно предизвикателство за мен, а най-много ми хареса чувството на удовлетворение, че всичко върви и се подрежда както съм си го представял. Благодаря на целия екип и всички участници, свързани пряко и непряко с реализацията на продукцията. Искам да изкажа специални благодарности на композиторката Ивана Фенерска, създала музиката за част от филма, на група Д2, че ми разрешиха да използвам тяхна песен и не на последно място благодаря на ръководството на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ за подкрепата“, допълни Мартин Германов. След прожекцията, публиката ще има възможност да се запознае с екипа на продукцията и да научи повече за процеса на създаване на филма.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 30
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 70
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 45
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 79
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 73
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.