« юни 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Седемнайсетгодишен ученик с премиерен филм за диабета на 4 май в клуб "Модерен театър"

Филмът със сценарист Ивайло Германов и оператор Христо Димитров - Хиндо, представя ежедневието на момче с диабет и драматичните последствия, до които липсата на информираност за това все по-разпространяващо се заболяване, може да доведе. Филмът насочва вниманието към необходимост от повишаване на информир аността и отговорността в учебните заведения относно живота с диабет. „Направих този филм, защото е крайно време да се обърне сериозно внимание на този проблем, който се неглижира в цялата страна“ каза Мартин Германов. Мартин Германов е ученик в паралелка „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ гр. Бургас. Негови предходни творчески проекти включват тийнейджърски онлайн музикални и видео предавания. Във филма, в който главната роля е поверена на Преслав Матев, а централна второстепенна роля играе Атанас Костадинов, участват ученици, учители и зам. директора на училището. „След приключването на снимачния процес научих, че за реализирането на всеки един проект е необходим различен подход. За първи път работя с много хора, на които трябваше да се обясни какви са разбиранията и изискванията ми за заснемането на всяка сцена в най-малка подробност, което беше огромно предизвикателство за мен, а най-много ми хареса чувството на удовлетворение, че всичко върви и се подрежда както съм си го представял. Благодаря на целия екип и всички участници, свързани пряко и непряко с реализацията на продукцията. Искам да изкажа специални благодарности на композиторката Ивана Фенерска, създала музиката за част от филма, на група Д2, че ми разрешиха да използвам тяхна песен и не на последно място благодаря на ръководството на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ за подкрепата“, допълни Мартин Германов. След прожекцията, публиката ще има възможност да се запознае с екипа на продукцията и да научи повече за процеса на създаване на филма.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Миди на тенекия, музика и приятни емоции ви очакват на острова тази събота

  • 05 Юни 2023
  • 94
За поредна година водолази ще почистят морското дъно в акваторията на остров Света Анастасия. Събитието "Чистото Черно море 2023“ ще се проведе на 10 юни (събота). То винаги се превръща и в атракция за посетителите. В екологичната акция ще се включат представители на СНЦ „Приятели на морето“.

Бургаски любители на фантастиката учредиха клуб

  • 05 Юни 2023
  • 86
Утре, вторник, 6 юни, ще се проведе първата среща на новоучредения Клуб на бургаските фантасти. Мястото е новата библиотека. Началото – в 18.45 часа. Темата на първата среща е „Фентъзи и алтернативна история“. В нея ще участват бургаските писатели Янчо Чолаков, Десислава Дюлгерян и Милена Алгари.

213 проекта за саниране на жилищни блокове подаде Община Бургас по Плана за възстановяване и устойчивост

  • 05 Юни 2023
  • 98
Община Бургас подаде 213 проекта за саниране на жилищни блокове по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“, финансирана със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост, стълб „Зелена България и е първенец в страната по подадени проектни предложения.

Детски фолклорен събор оглася за трети път Бургас

  • 02 Юни 2023
  • 984
Детски фолклорен събор ще се проведе за трети път в Бургас в дните от 02 до 04 юни. Настоящото издание на проявата идва след големия успех на първите две прояви през 2021 и 2022 година.

Отбелязваме Деня на Ботев и падналите за свободата на България

  • 02 Юни 2023
  • 869
Отбелязваме Деня на Ботев и падналите за свободата на България. През 1876 г. България губи един от най-героичните образи в нейната история - Христо Ботев.