« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургас посреща Гергьовден с празничен фолклорен концерт на площад „Тройката“

По традиция празничният ден ще започне с отслужване на тържествена света литургия от 09.00 часа в Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ в чест на Свети Великомъченик Георги. През целия ден бургазлии могат да се поклонят пред частица от мощите на Свети Георги, която се съхранява в храм „Св. св. Кирил и Методий“ и е дарена на Бургас от манастира Ксенофонт в Света гора. Празничната програма на Община Бургас ще продължи с тържествен ритуал, на който всички родолюбиви българи могат да положат венци и цветя пред Паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк от 11.30 часа. По стара българска военна традиция, водосвет и молебен за здраве на българските воини от гарнизон Бургас ще бъде отслужен от 12.00 часа пред храм „Св. св. Кирил и Методий“ от Негово Преосвещенство Агатополски епископ Иеротей и бургаското православно духовенство. Празникът ще продължи с богата фолклорна програма на площад „Тройката“ от 12.30 час. Нейното начало ще постави оркестър „Жарава“ в състав: Динко Палазов – кавал, Петко Янгьозов – гайда, Красимир Петков – акордеон, Желязко Ангелов – клавир, Николай Чапкънов – тъпан и с гост-солист Александра Димитрова. На сцената за наслада на бургазлии и гости на града ще се качат още танцьорите от Фолклорен танцов ансамбъл "Никола Гинов" и ДФТА "Радост" с художествен ръководител Димитър Гинов. ПРОГРАМА 6 май 2023 09.00 часа Храм „Св. св. Кирил и Методий“ Празнична света литургия в чест на Свети Великомъченик Георги 11.30 часа Военен клуб – Бургас, ул. „Христо Ботев“ № 48 Полагане на венци и цветя на Паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк 12.00 часа Площад „Св. св. Кирил и Методий“ Тържествен водосвет и молебен за здраве на българските войни от гарнизон Бургас отслужена от Негово Преосвещенство Агатополски епископ Иеротей и бургаското православно духовенство 12.30 часа Площад „Тройката“ Празничен фолклорен концерт с участието на: оркестър „Жарава“ в състав: Динко Палазов – кавал, Петко Янгьозов – гайда, Красимир Петков – акордеон, Желязко Ангелов – клавир, Николай Чапкънов – тъпан и гост-солист Александра Димитрова, ДФТА "Радост" и ФТА "Никола Гинов" с художествен ръководител Димитър Гинов

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 123
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 138
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 121
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 150
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 129
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.