« юни 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Бургас кандидатства със 7 проекта по ПВУ за въвеждане на мерки по енергийна ефективност в обществени сгради

Първото проектно предложение има за цел да се направи модернизация и да бъде повишена енергийната ефективност в 10 сгради, в които се помещават читалища и се развива културно-просветна дейност. Предвижда се сградите да достигнат клас на енергопотребление А чрез прилагане на интегрирани енергоспестяващи мерки. Планираните дейности включват въвеждане на мерки за енергийна ефективност по сградите, ограждащи елементи и инсталации и осигуряване на достъпна среда за хора в неравностойно положение. Читалища, предвидени за модернизиране и енергийно обновяване, са: НЧ „Паисий Хилендарски 1928“ – „Меден рудник“; НЧ „Христо Ботев 1937“ - кв. „Победа“; НЧ „Съгласие 1905“ – Българово; НЧ „Просвета 1927“ - „Долно Езерово“; НЧ „Пробуда 1880“ – Равнец; НЧ „Изгрев 1909“ - Изгрев; НЧ „Ангел Димитров 1929“ – „Сарафово“; НЧ „Светлина 1928“ - Брястовец; НЧ „Пробуда – 1929“ - кв. „Братя Миладинови“, ул. „Дрин“; НЧ „Обнова – 1923“ - „Ветрен“. Вторият проект, подаден от Община Бургас по Плана за възстановяване и устойчивост, има за цел да се подобри средата в Младежкия културен център. Проектът е озаглавен „Енергийно обновяване на публична културна инфраструктура чрез въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на Младежки културен център – град Бургас (ул. „Уилям Гладстон“ № 39)“. С други два от подадените проекти Община Бургас планира да направи енергийно обновяване публична спортна инфраструктура. Проектите с тази цел са: - „Енергийно обновяване на сграда - закрит плувен басейн в ПИ 07079.651.72, УПИ I, кв.135 по плана на РЦ "Меден рудник", гр. Бургас“; - „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в Спортна зала „Нефтохимик”, к-с Лазур, гр. Бургас“. Три от подадените от Община Бургас проекти имат за цел енергийното обновяване на административни сгради: - Проект „Въвеждане на мерки за повишаване на енергийната ефективност на административна сграда с адрес: гр. Бургас, ул. Шейново №24“ – предвижда внедряване на ЕСМ в сградата на бившия Профсъюзен дом - Проект „Въвеждане на мерки за повишаване на енергийната ефективност на административна сграда с адрес: гр. Бургас, к-с „Славейков“ до бл.49“ – предвижда енергийно обновяване на ЦАУ „Освобождение“. - Проект „Енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, собственост на Община Бургас“. Той предвижда внедряване на мерки за енергийно обновяване на седем общински сграда: ЦАУ „Възраждане“, административна сграда на бившия „Нармаг“ на ул. „Конт Андрованти“ и кметствата в Маринка, Твърдица, Димчево, „Горно Езерово“ и „Черно море“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Обсъдиха опазването на природното богатство в Мандренското езеро

  • 06 Юни 2023
  • 113
Мандренското езеро е един от природните феномени и съхраняването на богатото му биоразнообразие е отговорност на всички страни, които имат отношение по този въпрос.

Миден уикенд от 9 до 11 юни представя най-вкусните бургаски изкушения

  • 06 Юни 2023
  • 124
И тази година тематичните уикенди от събитийния календар на Община Бургас ще предложат изкушения за любителите на морската храна. На хоризонта се задава традиционният Миден уикенд – от 9 юни (петък) до 11 юни (неделя).

Миди на тенекия, музика и приятни емоции ви очакват на острова тази събота

  • 05 Юни 2023
  • 370
За поредна година водолази ще почистят морското дъно в акваторията на остров Света Анастасия. Събитието "Чистото Черно море 2023“ ще се проведе на 10 юни (събота). То винаги се превръща и в атракция за посетителите. В екологичната акция ще се включат представители на СНЦ „Приятели на морето“.

Бургаски любители на фантастиката учредиха клуб

  • 05 Юни 2023
  • 351
Утре, вторник, 6 юни, ще се проведе първата среща на новоучредения Клуб на бургаските фантасти. Мястото е новата библиотека. Началото – в 18.45 часа. Темата на първата среща е „Фентъзи и алтернативна история“. В нея ще участват бургаските писатели Янчо Чолаков, Десислава Дюлгерян и Милена Алгари.

213 проекта за саниране на жилищни блокове подаде Община Бургас по Плана за възстановяване и устойчивост

  • 05 Юни 2023
  • 367
Община Бургас подаде 213 проекта за саниране на жилищни блокове по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“, финансирана със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост, стълб „Зелена България и е първенец в страната по подадени проектни предложения.