« декември 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Бургас кандидатства със 7 проекта по ПВУ за въвеждане на мерки по енергийна ефективност в обществени сгради

Първото проектно предложение има за цел да се направи модернизация и да бъде повишена енергийната ефективност в 10 сгради, в които се помещават читалища и се развива културно-просветна дейност. Предвижда се сградите да достигнат клас на енергопотребление А чрез прилагане на интегрирани енергоспестяващи мерки. Планираните дейности включват въвеждане на мерки за енергийна ефективност по сградите, ограждащи елементи и инсталации и осигуряване на достъпна среда за хора в неравностойно положение. Читалища, предвидени за модернизиране и енергийно обновяване, са: НЧ „Паисий Хилендарски 1928“ – „Меден рудник“; НЧ „Христо Ботев 1937“ - кв. „Победа“; НЧ „Съгласие 1905“ – Българово; НЧ „Просвета 1927“ - „Долно Езерово“; НЧ „Пробуда 1880“ – Равнец; НЧ „Изгрев 1909“ - Изгрев; НЧ „Ангел Димитров 1929“ – „Сарафово“; НЧ „Светлина 1928“ - Брястовец; НЧ „Пробуда – 1929“ - кв. „Братя Миладинови“, ул. „Дрин“; НЧ „Обнова – 1923“ - „Ветрен“. Вторият проект, подаден от Община Бургас по Плана за възстановяване и устойчивост, има за цел да се подобри средата в Младежкия културен център. Проектът е озаглавен „Енергийно обновяване на публична културна инфраструктура чрез въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на Младежки културен център – град Бургас (ул. „Уилям Гладстон“ № 39)“. С други два от подадените проекти Община Бургас планира да направи енергийно обновяване публична спортна инфраструктура. Проектите с тази цел са: - „Енергийно обновяване на сграда - закрит плувен басейн в ПИ 07079.651.72, УПИ I, кв.135 по плана на РЦ "Меден рудник", гр. Бургас“; - „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в Спортна зала „Нефтохимик”, к-с Лазур, гр. Бургас“. Три от подадените от Община Бургас проекти имат за цел енергийното обновяване на административни сгради: - Проект „Въвеждане на мерки за повишаване на енергийната ефективност на административна сграда с адрес: гр. Бургас, ул. Шейново №24“ – предвижда внедряване на ЕСМ в сградата на бившия Профсъюзен дом - Проект „Въвеждане на мерки за повишаване на енергийната ефективност на административна сграда с адрес: гр. Бургас, к-с „Славейков“ до бл.49“ – предвижда енергийно обновяване на ЦАУ „Освобождение“. - Проект „Енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, собственост на Община Бургас“. Той предвижда внедряване на мерки за енергийно обновяване на седем общински сграда: ЦАУ „Възраждане“, административна сграда на бившия „Нармаг“ на ул. „Конт Андрованти“ и кметствата в Маринка, Твърдица, Димчево, „Горно Езерово“ и „Черно море“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Вижте къде на Никулден може да опитате от рибния курбан

  • 05 Дек 2023
  • 260
Никулденската трапеза е неизменна част от празника на Бургас 6 декември. И тази година по традиция Община Бургас организира приготвянето и раздаването на рибен курбан за жителите и гостите на морския град.

Община Бургас с отличие за иновации в публичния сектор

  • 05 Дек 2023
  • 226
Община Бургас получи отличие за въвеждане на мерки за равен достъп на хората, използващи български жестов език на официалната интернет страница. Наградата бе връчена по време на събитие в Пловдив, посветено на разработването и внедряването на иновации в администрацията.

Бургаските хора с увреждания показаха, че пред таланта и волята няма граници

  • 05 Дек 2023
  • 227
Хората с увреждания и потребители на социалните услуги в община Бургас показаха много воля, желание и талант на сцената на Младежкия културен център. Тържеството беше посветено на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември.

Бургас ще има най-хубавата коледна елха в България

  • 04 Дек 2023
  • 410
Бургас ще посрещне предстоящите празници с най-впечатляващата елха в България. Светлините на коледното дърво, ще бъдат запалени по традиция на празника на морския град Никулден. Тогава ще грейнат и лампичките от празничната украса по улиците на града.

Подарете най-мечтания подарък за Коледа на дете или възрастен в неравностойно положение

  • 04 Дек 2023
  • 393
Кога, ако не на Рождество Христово, можете да отворите сърцето си и зарадвате някого с жест на внимание и желан подарък. Това е и целта на превърналата се в добра традиция предпразнична кампания на Община Бургас – „Подари от сърце“.