Ателиета за сувенири, музика, книги и разнообразие от щандове ви очакват на Арт базар - Бургас през уикенда

Посетителите ще могат да си изберат от вълнуващи книги на Издателска къща „ЗНАЦИ”, плетените играчки на Стефка Цветкова и 3D картините на Емилия Русева. Красимир Щерев ще изложи кожените си изделия, а Румяна Йорданова своите меки кукли от плат. Специално място има за художествената керамика на Явор Топалов, бижутата и декорациите на Валентина Димитрова, бижутата на Петя Пеева, цветя от полиестер на Гинка Милева, както ѝ за интересните сувенир на Сдружение „Социален център – Бургас”. Школите от НЧ ,,Фар” ще създават настроение в първия ден на базара, 12 май /петък/. Програмата започва с изява на Балетна школа "Сияние" с педагог Габриела Стефанова от 16:30 часа. След тях, от 16.45 часа, на сцената ще се качи ВГ "Слънчеви капки" с художествен ръководител Мария Митева. Музикален поздрав ще отправят и вокалисти от ЦПЛР с художествен ръководител Милена Добрева. На 13 май, събота, програмата започва от 10:00 часа с концерт на НЧ "Пробуда - 1880г. Бургас". За доброто настроение ще се погрижат Детски танцов състав при Фолклорен ансамбъл "Атанас Манчев" с худ. ръководител Димитър Тонев и индивидуални изпълнители от Вокална студия "Сезони" с худ. ръководител Кина Христова. От 11:00 часа ще се проведе Арт ателие за изработка на сувенири от природни и непотребни материали От 12:00 часа започва концерт на Вокална група ,,Ретро Бургас” с ръководител Александър Перпериев при Народно Читалище, ,Асен Златаров 1940’. За децата са предвидени интересни демонстрации на рециклирана хартия и изработка на сувенири от рециклираната хартия от 13.00 часа. Събитието се организира от Община Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 325
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 364
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 327
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 366
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 269
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.