Конкурсът „Бургас – заливът на спомените“ предизвиква талантливите бургазлии на възраст над 65 години

Литературното съревнование е за хора на възраст над 65 г., живеещи в Бургас и региона, които чрез любовта си към писаното слово най-умело и красиво ще съхранят за поколенията морските нюанси на своите вълнуващи преживявания. Защото какво е литературата, ако не духовен полет – назад към миналото или напред към неосъществения блян. Полет, в който ние, потомците на залива, винаги ще усещаме дъх на море! Очакваме вашите творби – стихотворение или къс разказ с размер до две страници (формат А4) в електронен вариант на: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Или на адрес: НЧ „Паисий Хилендарски 1928” – за конкурса гр. Бургас 8009, ж.к. „Меден рудник”, ул. „Въстаническа” №40, ет. 2. Всяка творба да е придружена от следната информация за автора: трите имена, възраст, адрес и телефон за обратна връзка, в кой пенсионерски клуб членуват (*не е задължително). Постъпилите творби се оценяват от жури, а резултатите ще бъдат обявени в сайта на Община Бургас и фейсбук страницата на конкурса. Най-добрите произведения ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на конкурса, озаглавена Бургас – заливът на спомените, както и в тази на читалище „Паисий Хилендарски“. Срокът за изпращане на творбите е от 24.05.2023 г. до 31.07.2023 г. Идеята за литературен конкурс „Бургас – заливът на спомените“ е подкрепена от кмета на община Бургас г-н Димитър Николов, а победителите ще бъдат обявени и наградени на официална церемония в Регионална библиотека „Пейо Яворов“ от 11.00 ч. на 29.09.2023 г., точно в навечерието на Международния ден на възрастните хора. За справка и допълнителна информация: НЧ „Паисий Хилендарски 1928” - Бургас Тел. 056 85 22 34; 0892 429 256

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 115
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 102
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 99
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 107
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 62
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.