« септември 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Бургас и Бургаската педиатрична асоциация подписаха споразумение за партньорство в областта на детското здраве

„Детското здраве е лична, семейна, социална и обществена отговорност. Затова се радвам, че в Община Бургас имаме партньор, който споделя нашите цели и интереси. Надяваме се на много полезни съвместни инициативи, защото целта ни е да си партнираме в името на нашите деца“, сподели председателят на Бургаската педиатрична асоциация д-р Жени Стоичкова. „Благодаря на Бургаската педиатрична асоциация и на д-р Стоичкова за партньорството и всичко, което правим до този момент и за новите инициативи, които ще стартираме, защото превенцията, която с тяхна помощ ще осъществим, ще ни гарантира по-здрави и по-щастливи деца. Честит празник!“, заяви кметът Димитър Николов. Съгласно споразумението страните ще си сътрудничат за осъществяване на съвместни проекти в сферата на детското здраве, за изпълнение на съвместни инициативи, кампании и проекти, включително проекта за интегрирана детска здравна грижа на община Бургас, обмен на информация, създаване на съвместни екипи от експерти при разработване на общи проекти, провеждане на съвместни профилактични прегледи на най-честите заболявания в детската възраст, разработване на годишни програми за профилактика и др. Първото съвместно събитие се проведе веднага след подписването на споразумението и бе посветено на здравословното хранене. То започна с лекции на тема „Съвременни изисквания за здравословно хранене в детството“ проведоха проф. Веселка Дулева – главен координатор на експертния съвет по диетика и хранене към Министерството на здравеопазването и проф. Ружа Панчева от Медицински университет – Варна. Гости на лекцията бяха готвачките в ясли, детски градини и родители. Събитието продължи с награждаване от кмета Димитър Николов на децата от бургаските детски градини, които бяха подготвили и представиха в залата вкусна здравословна храна, след което бе открита изложба с детски рисунки на теми: „Хапвам здравословно, тичам неуморно“ и „Моето любимо здравословно ястие“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

12 клуба се включват в общинския „Спортен уикенд 2023“

  • 28 Сеп 2023
  • 183
И тази година тематичните уикенди в Бургас бяха повод за много емоции, събития и се радваха на огромен интерес от бургазлии и гости на града. Част от тях е и провеждането на традиционния спортен уикенд.

Бургас се включва в Европейската нощ на учените с предизвикателството на поколенията

  • 28 Сеп 2023
  • 161
Този петък, 29 септември, ще се състои 23-та Европейска нощ на учените в Бургас. Тя ще премине под мотото „Уменията и науката на бъдещето – предизвикателството на поколенията“.

В ОУ „Антон Страшимиров“ откриха нови спортни площадки по баскетбол, волейбол и футбол

  • 28 Сеп 2023
  • 155
В ОУ „Антон Страшимиров“ днес бяха официално открити чисто нови спортни площадки. Събитието се превърна в истински празник за ученици, учители, родители, бивши възпитаници на училището и спортни деятели.

Община Бургас ще отбележи Световния ден на сърцето с мащабна профилактична кампания

  • 27 Сеп 2023
  • 243
Община Бургас ще отбележи Световния ден на сърцето – 29 септември, с мащабна профилактична кампания, която ще се проведе на 28 септември, от 09.30 до 13.30 часа едновременно в няколко точки на града под мотото „Аз обичам сърцето си!“.

Третокласниците от училищата в ж.к. „Меден рудник“ се включиха във второто издание на програмата „Спорт за всяко бургаско дете“

  • 27 Сеп 2023
  • 209
Третокласници от четирите училища в ж.к. „Меден рудник“ – ОУ „Елин Пелин“, ОУ „Найден Геров“, СУ „Петко Росен“ и СУ „Константин Петканов“, дадоха старт днес на второто издание на програмата „Спорт за всяко бургаско дете“.