Миден уикенд от 9 до 11 юни представя най-вкусните бургаски изкушения

Не може да си на море и да не опиташ някоя от страхотните рецепти, които бургаските ресторанти ще предложат на жителите и гостите на града. Те са решили да организират истинска мидена фиеста, а сред рецептите ще има Миди по моряшки с девесил, масло и бяло вино, Луди миди, Миди Прованс и много други. Ето кои бургаски ресторанти ще бъдат част от инициативата: * The Crazy Family с Луди миди и Ризото с морски дарове * Ресторант Ethno с Миди Прованс и Ризото с миди и домати * Ресторант "Златна рибка" с - Миди по моряшки с девесил, масло и бяло вино - Миди с ориз - Средиземноморска супа с миди - Миди саганаки. - Морски микс с миди, калмари и скариди в билково масло * 10.30 ч. - Света Анастасия. Ще се проведе инициатива "Чистото Черно море" - почистване на акваторията край острова. След това посетителите ще могат да опитат Миди на тенекия, ще бъде открит и плажният бар (https://www.burgas.bg/bg/novini/midi-na-tenekiya-muzika-i-priyatni-emotsii-vi-ochakvat-na-ostrova-tazi-sabota). * КТК "Ченгене скеле" - Миди в черупка с бяло вино - Миди с узо и горски билки * Зоо Бургас: Миди по рибарски Едно алтернативно събитие в рамките на тематичния уикенд организира Природонаучен музей – Бургас. На 10 юни (събота), от 12:00 до 14:00 ч., ще се проведе Детска научна работилница за запознаване с мидите и охлювите, обитаващи Черно море. Децата ще видят тези важни водни обитатели и ще научат интересни факти за тяхната биология. След това всяко от тях ще си изработи собствена научна колекция от миди. С помощта на музейните експерти те ще могат сами да ги определят и да им поставят етикети, както в една истинска колекция. Входният билет за деца е 5 лв.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас обявява класирането на кандидатите по основната фаза на проект LIFE за преход към алтернативни форми на отопление

  • 29 Сеп 2023
  • 59
Община Бургас изготви класирането на домакинствата, кандидатствали за преход към алтернативни форми на отопление и подмяна на старите отоплителни уреди на твърдо гориво в рамките на третия прием на документи по програма Лайф.

Ученици от село Карагеоргиево отбелязаха Европейския ден на спорта

  • 29 Сеп 2023
  • 123
Ученици от село Карагеоргиево отбелязаха Европейския ден на спорта в училище За поредна година със спортен празник учениците от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” отбелязаха Европейския ден на спорта.

Центърът за личностно развитие ще стартира новата учебна година с концерт на сцена „Охлюва“ на 2 октомври

  • 29 Сеп 2023
  • 56
С мащабен концерт на открита сцена „Охлюва“ от 17.30 часа на 2 октомври Центърът за подкрепа на личностното развитие ще започне новата учебна 2023/2024 г. В него ще вземат участие най-талантливите деца и ученици на Бургас, записани в школите към Центъра.

12 клуба се включват в общинския „Спортен уикенд 2023“

  • 28 Сеп 2023
  • 204
И тази година тематичните уикенди в Бургас бяха повод за много емоции, събития и се радваха на огромен интерес от бургазлии и гости на града. Част от тях е и провеждането на традиционния спортен уикенд.

Бургас се включва в Европейската нощ на учените с предизвикателството на поколенията

  • 28 Сеп 2023
  • 176
Този петък, 29 септември, ще се състои 23-та Европейска нощ на учените в Бургас. Тя ще премине под мотото „Уменията и науката на бъдещето – предизвикателството на поколенията“.