« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Фотографският фестивал ФотоФабрика навършва 10 години и гостува в Бургас със специална външна изложба

Бургас е първият град, в който ще бъде представена специалната юбилейна експозиция на ФотоФабрика, включваща някои от емблематичните кадри, показвани в рамките на фестивала. Снимките, на които ще могат да се насладят на открито всички жители и гости на Бургас в продължение на цял месец, са дело на някои от големите имена в българската и световна фотография. Сред тях ще могат да се видят кадри на едни от най-добрите световни фотографи от прочутата агенция „Магнум“, гостували в България по покана на ФотоФабрика, като Алекс Майоли, Антоан д’Агата, Кристина Гарсия Родеро, но също и работи на абсолютни звезди на съвременното фотографско изкуство като Чема Мадос, Ървин Олаф, Алексей Титаренко. В селекцията участват и изключителни български фотографи като Димитър Дилков, Боряна Кацарова, Лоте Михайлова. Събитието е поредното от проекта на Международното триенале на сценичния плакат Програма за представяне в Бургас на утвърдени световни майстори на плаката и фотографията, осъществен с финансовата подкрепа на Община Бургас в партньорство с Филиала на НХА в Бургас. Изложбата „10 години ФотоФабрика“ може да бъде видяна от 20 юли до 20 август в най-новата арт зона за външни изложби, изградена по идея на Триеналето от Пристанищния комплекс - Бургас върху кейовата стена, в частта ѝ срещу филиала на НХА, Магазия 1. За ФотоФабрика: Първото издание на ФотоФабрика е през есента на 2014 г. През годините част от програмата на фестивала са били някои от най-големите звезди на световната фотографска сцена, както и едни от най-талантливите и разпознаваеми български фотографи. В рамките на десетте издания на ФотоФабрика са се състояли десетки изложби, прожекции, дискусии, работилници и фотографски състезания. ФотоФабрика кани зрителя да се превърне в участник и да преработи случващото се в света в своя лична позиция, провокирайки чрез визуалното изкуство мисъл, емоция и действие. 10-тият фестивал е част от Календара на културните събития на Столична община за 2023 г, а популяризирането на ФотоФабрика в страната е по проекта „Фотоувеличение“, изпълняван с подкрепата на Национален фонд „Култура“. www.fotofabrika.org

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 115
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 128
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 114
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 137
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 118
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.