Бургас ще е домакин на информационна среща, посветена на енергийната ефективност

Бургас е първият град, в който ще се проведе среща дискусия относно значението на енергийните общности. Тя ще се състои на 26 септември от 19:00 до 20:30 ч. в Международния конгресен център, зала на ет. 3. В хода на кампанията предстои да бъдат проведени дискусии в Пловдив (27- ми септември 2023г.) и Димитровград (28-ми септември 2023г.). В дискусиите ще се включат експерти от Общините, организации и местни медии. Ще бъде повдигнат въпроса за Енергийните общности и възможността за тяхното създаване. От какво имаме нужда? За постигане на целите за максимално широко популяризиране на кампанията и повишаване информираността за енергийните общности и тяхното значение имаме нужда от партньори. От партньорството с Вас бихме искали възможност за отразяване на събитията във вашите канали. Ще се радваме ако се включите и в сабитията. Какво предлагаме? Надяваме се да приемете поканата, оказвайки ни подкрепа в популяризирането на събитието. Партньорството ще бъде популяризирано в публикации в социалните мрежи като бъдат споделяни всички представяния на кампанията. Какво са енергийните общности? В днешния бързо променящ се свят имаме нужда иновативни решения за справяне с належащите екологични и икономически предизвикателства. Колективните усилия на Енергийните общности представляват обещаващ път към по-устойчиво бъдеще и независимост. Енергийните общности представляват групи от хора с една обща цел – заедно да произвеждат енергия от възобновяеми източници. Те подсилват местната икономика, сплотяват хората и осигуряват независимост, без да вредят на околната среда и климата. Използвайки потенциала на възобновяеми източници като слънчева и вятърна енергия, енергийните общности си осигуряват независимост от големите производители и разпределители на електроенергия. По този начин, от просто консуматори, хората се превръщат в производители. Получената енергия могат да използват за собствени нужди, могат да я съхраняват, да я отдават обратно в електропреносната мрежа, да я продават на други потребители и дори да я даряват на енергийно бедни домакинства. Икономически, социални и екологични ползи от енергийните общности Хората могат да разпределят разходите, свързани покупката и инсталирането на дадени електрически мощности. Така от една страна печелят от по-ниските си сметки, а от друга – от продажбата на излишъците от неизползвана енергия. Ставайки част от енергийна общност вие сами управлявате производството на енергия, осигурявайки си независимост и финансова стабилност.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Никулденската програма започва още на 1 декември, ето събитията за идващия петък

  • 28 Ное 2023
  • 244
Някои събития, включени в богатата никулденска програма на Бургас, дори няма да изчакат идването на 6 декември. Ето какво ви очаква в първия ден на последния месец на годината:

Благотворителен коледен фест ще се проведе в бургаската библиотека

  • 28 Ное 2023
  • 217
В дните от 7 до 10 декември в Центърът за съвременно изкуство и библиотека ще се проведе благотворителна коледна работилница за играчки, която има за цел да подпомогне деца в неравностойно положение.

Участвайте в „Различният Бургас“ – щафетна опознавателна разходка на 2 декември

  • 28 Ное 2023
  • 220
Колко добре познаваме едни от най-емблематичните места и символи в Бургас и каква е тяхната история? Ако искате да обогатите познанията си и да се насладите на приятна и интересна разходка – заповядайте на 2 декември (събота), от 11.00 ч., на сборен пункт при Часовника.

В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност

  • 27 Ное 2023
  • 411
В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност. Енергийният офис на Община Бургас, който се намира в Културен дом НХК, организира информационен ден в подкрепа на прехода към енергийна ефективност. Темата е „Устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“.

Бургас аргументирано търси европейски средства за индустриално развитие от ПВУ

  • 27 Ное 2023
  • 418
Община Бургас, в партньорство с „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД и „Овергаз Мрежи“ АД, е готова да кандидатства с проектно предложение „Инвестиции в развитието на Индустриален парк – Бургас“ по Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии за привличане на инвестиции, Национален план за възстановявани и устойчивост. Преди това е нужно и съгласие от местния парламент.