12 клуба се включват в общинския „Спортен уикенд 2023“

Тазгодишното издание ще бъде трето поред и ще закрие по вълнуващ начин поредицата от тематични уикенди в морския град. Спортен уикенд 2023 ще се проведе на 30 септември, събота до Експозиционен център „Флората“, в любимата на жители и гости на града Морска градина. В него ще се включат 12 клуба по художествена гимнастика, фехтовка, тенис на корт, карате, брейк, спортни танци, американски футбол, диск голф, както и хора с увреждания. Стартът на проявата е в 10:00 ч. Официалното откриване ще започне в 11:50 ч. Поканени са изявени бургаски спортисти и треньори. Спортният уикенд ще продължи поне до 15:00 ч. Зрителите в Морската градина ще се насладят на много майсторски изпълнения на спортистите. Силни емоции и висок адреналин ще завладеят участниците. Целта на спортен уикенд 2023 е презентация на отделните клубове и демонстрация на уменията на младите спортни таланти. Ще се включат над 200 деца, юноши, девойки, мъже и жени, които ще затвърдят мнението, че Бургас се слави и като спортен град с множество олимпийски, световни и европейски шампиони и медалисти.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Никулденската програма започва още на 1 декември, ето събитията за идващия петък

  • 28 Ное 2023
  • 260
Някои събития, включени в богатата никулденска програма на Бургас, дори няма да изчакат идването на 6 декември. Ето какво ви очаква в първия ден на последния месец на годината:

Благотворителен коледен фест ще се проведе в бургаската библиотека

  • 28 Ное 2023
  • 230
В дните от 7 до 10 декември в Центърът за съвременно изкуство и библиотека ще се проведе благотворителна коледна работилница за играчки, която има за цел да подпомогне деца в неравностойно положение.

Участвайте в „Различният Бургас“ – щафетна опознавателна разходка на 2 декември

  • 28 Ное 2023
  • 234
Колко добре познаваме едни от най-емблематичните места и символи в Бургас и каква е тяхната история? Ако искате да обогатите познанията си и да се насладите на приятна и интересна разходка – заповядайте на 2 декември (събота), от 11.00 ч., на сборен пункт при Часовника.

В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност

  • 27 Ное 2023
  • 427
В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност. Енергийният офис на Община Бургас, който се намира в Културен дом НХК, организира информационен ден в подкрепа на прехода към енергийна ефективност. Темата е „Устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“.

Бургас аргументирано търси европейски средства за индустриално развитие от ПВУ

  • 27 Ное 2023
  • 434
Община Бургас, в партньорство с „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД и „Овергаз Мрежи“ АД, е готова да кандидатства с проектно предложение „Инвестиции в развитието на Индустриален парк – Бургас“ по Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии за привличане на инвестиции, Национален план за възстановявани и устойчивост. Преди това е нужно и съгласие от местния парламент.