145 ученици ще получат стипендии по общинската програма „Бургаски деца“

98 от децата са заели място в челната тройка на престижни спортни състезания. Сред тях 35 млади акробати от различни училища в града са спечелили първо място. Следващите високи резултати са постигнати в плуването и различните видове източни бойни изкуства. В областта на науката 30 ученици са се представили отлично и ще получат стипендии. Те са в сферата на математиката, математическата лингвистика и изучаването на чужди езици. 17 бургаски деца са показали изключителен талант и подготовка в сферата на културата и изкуствата. Най-добре те са се представили в областта на музиката и изобразителното изкуство. Програма „Бургаски деца“ отличава ученици от 1. до 7. Клас във всички учебни заведения, които са заели 1-во, 2-ро и 3-то място в най-престижните общински съревнования, както и на международни и национални олимпиади и състезания, включени в националния календар на министерството на образованието и науката и министерството на спорта. Затова класирането на бургаските ученици с високи резултати се извърши веднага след обявяване на националната програма за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища за 2023 г. Радостна тенденция е, че всяка година броят на бургаските ученици, които имат право на общинска стипендия или финансова награда по програма „Бургаски деца“ се увеличава. Така например, до края на септември те са 145, а за цялата минала 2022 година бяха едва 85. Учениците ще могат да получат своите стипендии след 19 октомври от училището, в което учат.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Никулденската програма започва още на 1 декември, ето събитията за идващия петък

  • 28 Ное 2023
  • 255
Някои събития, включени в богатата никулденска програма на Бургас, дори няма да изчакат идването на 6 декември. Ето какво ви очаква в първия ден на последния месец на годината:

Благотворителен коледен фест ще се проведе в бургаската библиотека

  • 28 Ное 2023
  • 226
В дните от 7 до 10 декември в Центърът за съвременно изкуство и библиотека ще се проведе благотворителна коледна работилница за играчки, която има за цел да подпомогне деца в неравностойно положение.

Участвайте в „Различният Бургас“ – щафетна опознавателна разходка на 2 декември

  • 28 Ное 2023
  • 230
Колко добре познаваме едни от най-емблематичните места и символи в Бургас и каква е тяхната история? Ако искате да обогатите познанията си и да се насладите на приятна и интересна разходка – заповядайте на 2 декември (събота), от 11.00 ч., на сборен пункт при Часовника.

В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност

  • 27 Ное 2023
  • 422
В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност. Енергийният офис на Община Бургас, който се намира в Културен дом НХК, организира информационен ден в подкрепа на прехода към енергийна ефективност. Темата е „Устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“.

Бургас аргументирано търси европейски средства за индустриално развитие от ПВУ

  • 27 Ное 2023
  • 430
Община Бургас, в партньорство с „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД и „Овергаз Мрежи“ АД, е готова да кандидатства с проектно предложение „Инвестиции в развитието на Индустриален парк – Бургас“ по Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии за привличане на инвестиции, Национален план за възстановявани и устойчивост. Преди това е нужно и съгласие от местния парламент.