За Международния ден на белия бастун Община Бургас представя поредната си инициатива за равен достъп на всички

В изпълнение на своите дългосрочни цели Община Бургас се стреми да създава удобства в полза на общността по най- актуалните теми от дневния ред на обществото. На вашето внимание представяме мерките, касаещи предстоящите на 29 октомври избори за органи на местно самоуправление. На официалния сайт burgas.bg в секция „Местни избори за общински съветници и кметове 29 октомври 2023“ вече е налична подсекция „Незрящи“. В нея в достъпен текстов и аудиоформат са публикувани всички кандидати, които ще се борят за общественото доверие на бургазлии. Звуковото съдържание е създадено с помощта на професионален говорител. Специално внимание е обърнато на използването на по- стари устройства с неактуализиран софтуер, особено по- отношение на екранните четци за различните операционни системи. В деня на изборите пред всички 35 избирателни секции с осигурен достъп за лица с намалена подвижност ще има и табла, водещи към специалната секция на интернет страницата. Екипът на Община Бургас се надява, че по този начин ще повиши информираността на хората със зрителни увреждания.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Никулденската програма започва още на 1 декември, ето събитията за идващия петък

  • 28 Ное 2023
  • 260
Някои събития, включени в богатата никулденска програма на Бургас, дори няма да изчакат идването на 6 декември. Ето какво ви очаква в първия ден на последния месец на годината:

Благотворителен коледен фест ще се проведе в бургаската библиотека

  • 28 Ное 2023
  • 230
В дните от 7 до 10 декември в Центърът за съвременно изкуство и библиотека ще се проведе благотворителна коледна работилница за играчки, която има за цел да подпомогне деца в неравностойно положение.

Участвайте в „Различният Бургас“ – щафетна опознавателна разходка на 2 декември

  • 28 Ное 2023
  • 234
Колко добре познаваме едни от най-емблематичните места и символи в Бургас и каква е тяхната история? Ако искате да обогатите познанията си и да се насладите на приятна и интересна разходка – заповядайте на 2 декември (събота), от 11.00 ч., на сборен пункт при Часовника.

В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност

  • 27 Ное 2023
  • 427
В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност. Енергийният офис на Община Бургас, който се намира в Културен дом НХК, организира информационен ден в подкрепа на прехода към енергийна ефективност. Темата е „Устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“.

Бургас аргументирано търси европейски средства за индустриално развитие от ПВУ

  • 27 Ное 2023
  • 434
Община Бургас, в партньорство с „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД и „Овергаз Мрежи“ АД, е готова да кандидатства с проектно предложение „Инвестиции в развитието на Индустриален парк – Бургас“ по Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии за привличане на инвестиции, Национален план за възстановявани и устойчивост. Преди това е нужно и съгласие от местния парламент.