Картички от Бургас ще пристигнат в Ловеч за Деня на Черно море

Децата на Бургас отново са посланици на идеята за по-чисто Черно море и с прекрасните си картички казват важни неща, които много хора ще чуят. В рамките на месец октомври 58 ученици на СУ „Д. Чинтулов” - Бургас се включиха в ателиета за рисуване и уъркшоп за изработване на постери и картички за изложба. Картичките са адресирани до 58 ученици от град Ловеч, които ще получат КАРТИЧКА ОТ МОРЕТО за Деня на Черно море. На 27 октомври от 11.00 часа в Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле” ще се проведе заключителната част с учениците от СУ „Д. Чинтулов”, техните ръководители и гости. Ще бъде открита изложба „Морето и децата”. От 27 до 31 октомври картичките от морето, адресирани за учениците от ОУ „В. Левски” гр. Ловеч, ще са подредени в изложба в Регионална библиотека „Проф. Б. Цонев” гр. Ловеч - партньор по проекта, след което ще стигнат до получателите си. На 31-ти октомври с подреждане на арт инсталация на Часовника и изложба в сградата на Община Бургас участниците в проекта ще отбележат Международния ден на Черно море. Инициативата се провежда с подкрепата на Община Бургас, Пристанище Бургас и „Победа“ АД. Медийни партньори са БНР Бургас, вестник „Черноморски фар” и PoligrafF.net.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Никулденската програма започва още на 1 декември, ето събитията за идващия петък

  • 28 Ное 2023
  • 256
Някои събития, включени в богатата никулденска програма на Бургас, дори няма да изчакат идването на 6 декември. Ето какво ви очаква в първия ден на последния месец на годината:

Благотворителен коледен фест ще се проведе в бургаската библиотека

  • 28 Ное 2023
  • 227
В дните от 7 до 10 декември в Центърът за съвременно изкуство и библиотека ще се проведе благотворителна коледна работилница за играчки, която има за цел да подпомогне деца в неравностойно положение.

Участвайте в „Различният Бургас“ – щафетна опознавателна разходка на 2 декември

  • 28 Ное 2023
  • 231
Колко добре познаваме едни от най-емблематичните места и символи в Бургас и каква е тяхната история? Ако искате да обогатите познанията си и да се насладите на приятна и интересна разходка – заповядайте на 2 декември (събота), от 11.00 ч., на сборен пункт при Часовника.

В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност

  • 27 Ное 2023
  • 424
В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност. Енергийният офис на Община Бургас, който се намира в Културен дом НХК, организира информационен ден в подкрепа на прехода към енергийна ефективност. Темата е „Устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“.

Бургас аргументирано търси европейски средства за индустриално развитие от ПВУ

  • 27 Ное 2023
  • 431
Община Бургас, в партньорство с „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД и „Овергаз Мрежи“ АД, е готова да кандидатства с проектно предложение „Инвестиции в развитието на Индустриален парк – Бургас“ по Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии за привличане на инвестиции, Национален план за възстановявани и устойчивост. Преди това е нужно и съгласие от местния парламент.