Бургаско читалище организира конкурс за комикс на тема „Коледна история“

Целта е чрез средствата на комикса изобразително изкуство, анимация, карикатура и слово да се обединят и стимулират деца от различни възрасти за изява в областта на визуалното изкуство. Сюжетът трябва да е представен от 4 до 6 рисунки върху картон с размер А3. Към комикса да има надписи, поясняващи действията на героите (диалози или мисли). Комиксите ще се оценяват в два раздела: „Рисунка“: Участниците са свободни сами да изберат техниката и материалите, с които ще творят /акварел, бои, моливи, пастели или флумастери/. „Компютърна рисунка“: Няма ограничения в избора на графична програма; Да не са вмъкнати готови обекти или картини; Да са нарисувани със свободна ръка с инструментите за рисуване на графичните редактори. В творческото състезание могат да участват ученици от 1 до 12 клас. На гърба на комикса да са отбелязани трите имена на участника, възраст, град, клас, учебно заведение, телефон и имейл за връзка. Комиксите, които отговарят на условията на конкурса ще се разгледат и оценят от художниците Елисавета Ангелова и Николай Ангелов-Гари. Двамата са членове на Дружеството на бургаските художници и имат редица отличия и участия в художествени проекти и изложби в страната и чужбина. Желаещите да участват в конкурса могат да изпращат творбите си на адрес: Гр. Бургас, к-с „Меден рудник”, бл. 25 (партер), читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985”, тел. за контакти: 0895 506 219. Краен срок за изпращане: 01.12.2023 г. Конкурсът е индивидуален и творбите НЕ се връщат! На 15 декември 2023 г. ще бъдат обявени отличените участници на фейсбук страницата на читалището https://www.facebook.com/chitalishteKiriliMetodii, както и на www.chitalishte-km.org. Отличените от журито ще получат награди, а всеки участник Грамота за участие на посочения от него имейл. Личните данни на участниците в конкурса за комикс „Коледна история” ще бъдат обработени и използвани единствено за целите, задачите и осъществяването на настоящия конкурс, съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Никулденската програма започва още на 1 декември, ето събитията за идващия петък

  • 28 Ное 2023
  • 258
Някои събития, включени в богатата никулденска програма на Бургас, дори няма да изчакат идването на 6 декември. Ето какво ви очаква в първия ден на последния месец на годината:

Благотворителен коледен фест ще се проведе в бургаската библиотека

  • 28 Ное 2023
  • 228
В дните от 7 до 10 декември в Центърът за съвременно изкуство и библиотека ще се проведе благотворителна коледна работилница за играчки, която има за цел да подпомогне деца в неравностойно положение.

Участвайте в „Различният Бургас“ – щафетна опознавателна разходка на 2 декември

  • 28 Ное 2023
  • 232
Колко добре познаваме едни от най-емблематичните места и символи в Бургас и каква е тяхната история? Ако искате да обогатите познанията си и да се насладите на приятна и интересна разходка – заповядайте на 2 декември (събота), от 11.00 ч., на сборен пункт при Часовника.

В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност

  • 27 Ное 2023
  • 425
В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност. Енергийният офис на Община Бургас, който се намира в Културен дом НХК, организира информационен ден в подкрепа на прехода към енергийна ефективност. Темата е „Устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“.

Бургас аргументирано търси европейски средства за индустриално развитие от ПВУ

  • 27 Ное 2023
  • 432
Община Бургас, в партньорство с „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД и „Овергаз Мрежи“ АД, е готова да кандидатства с проектно предложение „Инвестиции в развитието на Индустриален парк – Бургас“ по Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии за привличане на инвестиции, Национален план за възстановявани и устойчивост. Преди това е нужно и съгласие от местния парламент.