Близо 100 хора с увреждания ще гласуват с подвижна кутия, другите могат да заявят превоз до секция в изборния ден

За хората с увредено зрение или със затруднения в придвижването, които не са успели да се запишат за подвижна кутия и искат да гласуват, Община Бургас ще осигури транспорт в изборния ден до секциите, разположени за улеснение на първите етажи на сградите за гласуване, които ще бъдат обозначени със син знак за хора с увреждания. До всички 35 секции ще има поставено и табло за незрящите и слабо виждащи хора с брайлов текст и QR-кодове, които при сканиране ще препращат към раздел в сайта на Община Бургас с аудио и текстова информация за всички кандидати за кметове и кандидати за общински съветници: https://www.burgas.bg/bg/za-nezryashti Заявки за услугата за превоз до изборните секции могат да се подават на следните адреси и телефони: - до 27.10.2023 г. в Центъра за обслужване на трудно подвижни лица /автогара “Запад”/ от 8:30 до 16:30 часа или на телефони: 056 831 431, 0887 754 305

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Никулденската програма започва още на 1 декември, ето събитията за идващия петък

  • 28 Ное 2023
  • 256
Някои събития, включени в богатата никулденска програма на Бургас, дори няма да изчакат идването на 6 декември. Ето какво ви очаква в първия ден на последния месец на годината:

Благотворителен коледен фест ще се проведе в бургаската библиотека

  • 28 Ное 2023
  • 227
В дните от 7 до 10 декември в Центърът за съвременно изкуство и библиотека ще се проведе благотворителна коледна работилница за играчки, която има за цел да подпомогне деца в неравностойно положение.

Участвайте в „Различният Бургас“ – щафетна опознавателна разходка на 2 декември

  • 28 Ное 2023
  • 231
Колко добре познаваме едни от най-емблематичните места и символи в Бургас и каква е тяхната история? Ако искате да обогатите познанията си и да се насладите на приятна и интересна разходка – заповядайте на 2 декември (събота), от 11.00 ч., на сборен пункт при Часовника.

В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност

  • 27 Ное 2023
  • 424
В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност. Енергийният офис на Община Бургас, който се намира в Културен дом НХК, организира информационен ден в подкрепа на прехода към енергийна ефективност. Темата е „Устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“.

Бургас аргументирано търси европейски средства за индустриално развитие от ПВУ

  • 27 Ное 2023
  • 431
Община Бургас, в партньорство с „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД и „Овергаз Мрежи“ АД, е готова да кандидатства с проектно предложение „Инвестиции в развитието на Индустриален парк – Бургас“ по Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии за привличане на инвестиции, Национален план за възстановявани и устойчивост. Преди това е нужно и съгласие от местния парламент.