„Ние с морето” кани бургаските младежи на екоакция по повод Деня на Черно море

Това е първата част от екологичното начинание, чието продължение ще бъде на 26-и ноември в Центъра за съвременно изкуство и библиотека. Тогава всички на възраст от 15 до 29 години ще имат възможност да се включат в събитие, посветено на опазването на околната среда. Организаторите са подготвили редица изненади, а подробностите ще бъдат оповестени скоро в социалните мрежи – Ние с морето; niesmoreto. „Ние с морето” се създаде по идея на четири момичета от Бургас – Микаела, Мартина, Глория и Росица, участвали в тазгодишното издание на Академията за добротворци. Тогава те имаха за задача да осъществят свой собствен проект със значима кауза, който да се пребори за финансиране. След успешната защита пред комисия реализирането му е вече факт. „Присъединете се към инициативата ни по почистване на плажната ивица, за да бъде морският ни град едно по-красиво и уютно място. Ще бъдат осигурени хигиенни материали, ръкавици и чували за опаковане и извозване на отпадъците”, заяви главният организатор Микаела Илиева. Събитието, посветено на Деня на Черно море, беше подкрепено и от концесионера на Северния плаж в Бургас. Средствата по инициативата са осигурени по проект: „УНИЦЕФ България и Община Бургас – заедно в подкрепа на уязвими деца и младежи“, финансиран в рамките на Основното споразумение за сътрудничество между правителството на Република България, Детския фонд на ООН и Програмата за страната за периода 2023-2027 г. * В Бургаския младежки портал ще откриете информация и за други интересни инициативи: https://burgaslikesyouth.bg/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Никулденската програма започва още на 1 декември, ето събитията за идващия петък

  • 28 Ное 2023
  • 268
Някои събития, включени в богатата никулденска програма на Бургас, дори няма да изчакат идването на 6 декември. Ето какво ви очаква в първия ден на последния месец на годината:

Благотворителен коледен фест ще се проведе в бургаската библиотека

  • 28 Ное 2023
  • 237
В дните от 7 до 10 декември в Центърът за съвременно изкуство и библиотека ще се проведе благотворителна коледна работилница за играчки, която има за цел да подпомогне деца в неравностойно положение.

Участвайте в „Различният Бургас“ – щафетна опознавателна разходка на 2 декември

  • 28 Ное 2023
  • 242
Колко добре познаваме едни от най-емблематичните места и символи в Бургас и каква е тяхната история? Ако искате да обогатите познанията си и да се насладите на приятна и интересна разходка – заповядайте на 2 декември (събота), от 11.00 ч., на сборен пункт при Часовника.

В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност

  • 27 Ное 2023
  • 434
В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност. Енергийният офис на Община Бургас, който се намира в Културен дом НХК, организира информационен ден в подкрепа на прехода към енергийна ефективност. Темата е „Устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“.

Бургас аргументирано търси европейски средства за индустриално развитие от ПВУ

  • 27 Ное 2023
  • 441
Община Бургас, в партньорство с „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД и „Овергаз Мрежи“ АД, е готова да кандидатства с проектно предложение „Инвестиции в развитието на Индустриален парк – Бургас“ по Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии за привличане на инвестиции, Национален план за възстановявани и устойчивост. Преди това е нужно и съгласие от местния парламент.