„Моят учител“ е темата на петия регионален конкурс за детска поезия „Аз - детето на морето“

Малчугани в три възрастови групи - 7-8, 9-10 и 11-12 г., ще имат възможност да покажат своята творческа дарба чрез писането на стихчета, а тазгодишната тема „Моят учител“ ще ни позволи да погледнем през детските очи техните будители. В журито участва още и младата бургаска поетеса Яна Вълчева - автор на три поетични и две детски книги и ръководител на групата по творческо писане за малки деца към Центъра за млади таланти в Бургас. Яна е член на Бургаска писателска общност, журирала е във формата за авторска поезия "ПрочетиМи", както и в конкурса за детско творчество "Създай книга с БНР Бургас". В екипа на журито и тази година ще се включи талантливата писателка Александра Георгиева, която е автор на поредицата детски книжки „Агата“ и ръководител на първия по рода си читателски клуб „Борови шишарки“ към Центъра за млади таланти. В конкурса могат да вземат участие всички деца от Бургас и региона на възраст от 7 до 12 г. Крайният срок за изпращане на стихотворенията е 22 ноември 2023 г. чрез онлайн формуляр, поместен на уебсайта на организаторите: www.forbgkids.org. Пак там могат да бъдат намерени и пълните условия за участие. Финалистите ще бъдат обявени на 6 декември 2023 г. Предвидени са награди за отличените в трите възрастови групи.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Никулденската програма започва още на 1 декември, ето събитията за идващия петък

  • 28 Ное 2023
  • 256
Някои събития, включени в богатата никулденска програма на Бургас, дори няма да изчакат идването на 6 декември. Ето какво ви очаква в първия ден на последния месец на годината:

Благотворителен коледен фест ще се проведе в бургаската библиотека

  • 28 Ное 2023
  • 227
В дните от 7 до 10 декември в Центърът за съвременно изкуство и библиотека ще се проведе благотворителна коледна работилница за играчки, която има за цел да подпомогне деца в неравностойно положение.

Участвайте в „Различният Бургас“ – щафетна опознавателна разходка на 2 декември

  • 28 Ное 2023
  • 231
Колко добре познаваме едни от най-емблематичните места и символи в Бургас и каква е тяхната история? Ако искате да обогатите познанията си и да се насладите на приятна и интересна разходка – заповядайте на 2 декември (събота), от 11.00 ч., на сборен пункт при Часовника.

В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност

  • 27 Ное 2023
  • 424
В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност. Енергийният офис на Община Бургас, който се намира в Културен дом НХК, организира информационен ден в подкрепа на прехода към енергийна ефективност. Темата е „Устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“.

Бургас аргументирано търси европейски средства за индустриално развитие от ПВУ

  • 27 Ное 2023
  • 431
Община Бургас, в партньорство с „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД и „Овергаз Мрежи“ АД, е готова да кандидатства с проектно предложение „Инвестиции в развитието на Индустриален парк – Бургас“ по Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии за привличане на инвестиции, Национален план за възстановявани и устойчивост. Преди това е нужно и съгласие от местния парламент.