Провеждат информационни срещи за популяризиране на приемната грижа в общините от област Бургас

Те организират на 23 ноември от 13.00 часа в залата в Общината информационна среща за утвърдени приемни семейства, нови желаещи да предоставят социалната услуга „приемна грижа“, граждани с отношение към приемната грижа и представители на институции, ангажирани със социалната услуга. На срещата ще се акцентира върху идентифицираната потребност и набиране на нови приемни семейства. На организираното събитие са поканени да вземат участие и експерти от Регионална дирекция социално подпомагане – Бургас, отдел „Закрила на детето“ към Дирекция социално подпомагане – Бургас и „Надежда и домове за децата – клон България“. Специален гост ще бъде Кремена Стоянова – национален експерт по детски политики към „Надежда и домове за децата – клон България“, която ще изнесе лекция на тема „Отглеждане на деца с увреждане“. Информационни срещи са организирани и за общините партньори по проекта, както следва: Община Карнобат – 07.12.2023г.; Община Сунгурларе – 07.12.2023г., Община Малко Търново – 06.12.2023г.; Община Средец – 29.11.2023г.; Община Созопол – 30.11.2023г.; Община Айтос – 24.11.2023г. и Община Камено – 27.11.2023 г.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Никулденската програма започва още на 1 декември, ето събитията за идващия петък

  • 28 Ное 2023
  • 245
Някои събития, включени в богатата никулденска програма на Бургас, дори няма да изчакат идването на 6 декември. Ето какво ви очаква в първия ден на последния месец на годината:

Благотворителен коледен фест ще се проведе в бургаската библиотека

  • 28 Ное 2023
  • 218
В дните от 7 до 10 декември в Центърът за съвременно изкуство и библиотека ще се проведе благотворителна коледна работилница за играчки, която има за цел да подпомогне деца в неравностойно положение.

Участвайте в „Различният Бургас“ – щафетна опознавателна разходка на 2 декември

  • 28 Ное 2023
  • 221
Колко добре познаваме едни от най-емблематичните места и символи в Бургас и каква е тяхната история? Ако искате да обогатите познанията си и да се насладите на приятна и интересна разходка – заповядайте на 2 декември (събота), от 11.00 ч., на сборен пункт при Часовника.

В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност

  • 27 Ное 2023
  • 412
В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност. Енергийният офис на Община Бургас, който се намира в Културен дом НХК, организира информационен ден в подкрепа на прехода към енергийна ефективност. Темата е „Устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“.

Бургас аргументирано търси европейски средства за индустриално развитие от ПВУ

  • 27 Ное 2023
  • 419
Община Бургас, в партньорство с „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД и „Овергаз Мрежи“ АД, е готова да кандидатства с проектно предложение „Инвестиции в развитието на Индустриален парк – Бургас“ по Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии за привличане на инвестиции, Национален план за възстановявани и устойчивост. Преди това е нужно и съгласие от местния парламент.