« февруари 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Димитър Николов отличи младите учители на Бургас за успешен старт в кариерата

Тази година в образователната система на Бургас като преподаватели работа започнаха 133 педагози. Броят на хората, които се насочват към една от най-важните професии в обществото в Бургас нараства с всяка изминала година, коментира кметът Димитър Николов. „Наблюдаваме една много приятна тенденция да се увеличава броят на младите хора, които тръгват по пътя на учителската професия. Те влизат в изградена система, ползват опита на своите колеги, които дълги години са работили в сферата на образованието, но също така влагат своята енергия, своите виждания и нови модели за обучение. Заедно с младите преподаватели се роди инициативата „Първокласно начало“, която функционира вече пета година и показва едни изключително добри резултати. Общото ниво на успеваемост на децата е по-високо от преди пет години, което означава, че нашият първоначален замисъл е успешен“, каза Димитър Николов. Гости на церемонията бяха зам.-кметът по образование Михаил Ненов, председателят на Общинския съвет Михаил Хаджиянев, зам.-ректорът на Бургаския свободен университет проф. Мария Алексиева, директорът на Филиала на Националната художествена академия в Бургас доц. Димо Колибаров, представителите на двата училищни синдиката Константин Янков и Огнян Марков. „Инициативата „Млади учители“ е с дълъг срок на работа и ние искаме чрез тази програма да ви подкрепим и насърчим, защото ние имаме нужда от вас. Затова ви благодаря, че сте избрали тази изключително благородна професия, която е изпълнена с много предизвикателства и много любов. Ние ще намираме начини да ви мотивираме“, заяви пред младите преподаватели кметът Николов. За доброто настроение на гостите на церемонията се погрижиха дуетът Елина Давидкова и Денис Славчев, както и децата от Вокална формация „Морски песъчинки“ с художествен ръководител Милена Добрева. Преди официалната церемония организаторите дадоха възможност на младите преподаватели да се опознаят, като обменят идеи и впечатления по време на творчески работилници, посветени на образованието.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас пълни солиден календар със спортни събития, които удължават туристическия сезон

  • 23 Фев 2024
  • 160
Спортният календар на Бургас за 2024 г. се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства. Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала „Арена“, за да повиши нейната заетост.

Къде тази събота ще измерват кръвна захар, телесни мазнини и калории

  • 23 Фев 2024
  • 143
Община Бургас ще проведе утре, събота, поредна профилактична здравно-информационна кампания с цел консултации за промяна към по-здравословен начин на живот на бургазлии. Този път дейностите ще се извършат в мол „Галерия“ от 14.00 до 17.00 часа.

Кметът поздрави успешни бургаски спортисти, предстои ремонт на залите „Младост“ и „Нефтохимик“

  • 22 Фев 2024
  • 366
Кметът Димитър Николов се срещна с изявени бургаски спортисти, за да ги поздрави за постигнати от тях сериозни успехи. В кабинета му гостуваха София Христова и Християна Юлиева. Те тренират в клуб „Нефтохимик“ и са ученички в спортното училище на Бургас.

Белодробната болница в Бургас обявява конкурс за лекари и медицински сестри

  • 22 Фев 2024
  • 361
Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас ЕООД обявява конкурс за няколко работни позиции:

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

  • 22 Фев 2024
  • 357
Общо 80 учители от Бургас участват в иновативно обучение по международна програма, което ще ги подготви да водят самостоятелно работилници за промените в климата сред учениците си. Обучението се провежда в Конгресния център с подкрепата на Община Бургас.