« февруари 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Започва десетото издание на Национален литературен конкурс „МОРЕ“

Литературният конкурс „МОРЕ“ е явен и в него могат да участват всички желаещи на възраст от 15 до 30 години, разделени в две възрастови групи: от 15 г. до 20 г. от 21 г. до 30 г. ИЗИСКВАНИЯ И УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ Допускат се за участие само творби на морска тематика. Приемат се за журиране Стихотворения - до пет броя или цикъл, в т. ч. и хумористични. Творбите се изпращат на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. текстов формат - docx и не се връщат. С изпращането на творбата участникът декларира, че дава съгласието си тя да бъде публикувана и използвана безвъзмездно в събития на народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“. В конкурса участват непубликувани и неучастващи към момента в други конкурси произведения. В отделен файл: име и фамилия, телефон/GSM и имейл адрес на автора, дата на раждане, учебно заведение, принадлежност към литературна формация (ако има такава). Краен срок за предаване на творбите: 31 март 2024 г. НАГРАДИ Голяма награда на журито - статуетка, грамота, парична награда и издаване на стихосбирка от Издателска къща „Знаци“ на отличения автор. Излъчва се I, II, III награда /грамота, парична и предметна/. Специална награда „Стихотворение - текст за песен“ /грамота и предметна/. Номинираните творби се отпечатват след всеки две поредни издания на конкурса. Организаторите си запазват правото на промени в регламента. от журито творби се публикуват в сайта на читалището www.chitalishte-km.org и фейсбук страницата @chitalishteKiriliMetodii.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас пълни солиден календар със спортни събития, които удължават туристическия сезон

  • 23 Фев 2024
  • 154
Спортният календар на Бургас за 2024 г. се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства. Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала „Арена“, за да повиши нейната заетост.

Къде тази събота ще измерват кръвна захар, телесни мазнини и калории

  • 23 Фев 2024
  • 139
Община Бургас ще проведе утре, събота, поредна профилактична здравно-информационна кампания с цел консултации за промяна към по-здравословен начин на живот на бургазлии. Този път дейностите ще се извършат в мол „Галерия“ от 14.00 до 17.00 часа.

Кметът поздрави успешни бургаски спортисти, предстои ремонт на залите „Младост“ и „Нефтохимик“

  • 22 Фев 2024
  • 362
Кметът Димитър Николов се срещна с изявени бургаски спортисти, за да ги поздрави за постигнати от тях сериозни успехи. В кабинета му гостуваха София Христова и Християна Юлиева. Те тренират в клуб „Нефтохимик“ и са ученички в спортното училище на Бургас.

Белодробната болница в Бургас обявява конкурс за лекари и медицински сестри

  • 22 Фев 2024
  • 357
Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас ЕООД обявява конкурс за няколко работни позиции:

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

  • 22 Фев 2024
  • 352
Общо 80 учители от Бургас участват в иновативно обучение по международна програма, което ще ги подготви да водят самостоятелно работилници за промените в климата сред учениците си. Обучението се провежда в Конгресния център с подкрепата на Община Бургас.