Делегация от Кралство Бахрейн посети Бургас и изрази желание за сътрудничество в областта на спорта

Гостите бяха водени от Мохамед Шахид - президент на Brave Combat Federation, глобална организация за смесени бойни изкуства в Бахрейн, съветник на президента на Олимпийския комитет на Бахрейн и основател на отбора по MMA - KHK. Той е първият състезател по смесени бойни изкуства, който представя Бахрейн в глобално ММА събитие. Г-н Шахид сподели по време на разговора, че са избрали града заради отличните възможности, които предоставя за развиване на спортни дейности, възможности за туризъм и развиване на бизнес. Той изрази желание и за изграждане на спортен център за бойни спортове в Бургас. Като първа стъпка към това може да бъде организиране на елитна Гала вечер по ММА още това лято в Бургас. Кметът Димитър Николов презентира спортните и инфраструктурни обекти в града, предоставящи условия за съвместно сътрудничество и заяви пред гостите, че ще се радва морския град да бъде домакин на спортното събитие. Гостите споделиха, че след срещата ще посетят зала „Арена Бургас“ и Морска гара, като възможни места за провеждане на Гала вечерта, а всичко от визитата в Бургас, ще бъде докладвано на Негово височество Шейх Халед бин Хамад Ал Халифа, който вече е запознат с дейността на Общината, представителите от Bulgarian Fight Agency и домакинството на елитната К1 верига GLORY през 2023 г.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 326
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 301
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 310
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 308
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 278
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.