„DESTINY QUARTET“ ЩЕ ВИ ОЧАРОВАТ С КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛА „ЛЮБОВ БЕЗ ГРАНИЦИ“ В КУЛТУРЕН ДОМ НХК

Гергана Алексиева, Венета Гудева, Александрина Митева и Мая Михайловска ще зарадват почитателите си с любимите на всички „Ел Чокло“, „Бетовен Дестини“, „Унгарски танц“ от Брамс, „Йовано, Йованке“ (позната още със заглавието си „Любов без граници“), но ще има и редица музикални изненади. Тъкмо пред бургаската публика „Destiny Quartet“ ще изсвирят за пръв път аранжименти от новия си албум, чиято премиера се очаква през есента. Впечатляващо светлинно шоу ще допълва удоволствието от музикалния спектакъл, а хореографията ще бъде истинско предизвикателство пред публиката да остане по местата си. Концертът в Бургас се посвещава на любовта във всички нейни превъплъщения. Гастролът носи особено значение за „Destiny Quartet“, тъй като се осъществява по необичаен и трогателен начин. Организацията всъщност се случва след емоционална покана от страна на учителка в престижна гимназия в града. Самата тя споделя за лечебната сила, която музиката на квартета оказва при перипетиите в живота ѝ, а повод за молбата ѝ е наближаващото дипломиране на нейния клас зрелостници. Идеята да им осигури едно незабравимо изпращане скоро става известна на цялото училище и учители и ученици откликват с огромен ентусиазъм на събитието. „Destiny Quartet“ таят топли чувства към морския град и винаги се завръщат на сцената му с нетърпение и радост, тъй като родом от Бургас е най-младият член на квартета, талантливата виолистка Али. За да бъде чуто посланието на „Любов без граници“ и отвъд границите на България, концерт-спектакълът на „Destiny Quartet“ ще бъде представен и на престижната сцена на Македонската филхармония в Скопие на 18 април. Тази изява също носи допълнително вълнение – от Скопие е виртуозната виолончелистка на „Destiny“ Мая, която често прекосява граници в името на любовта си към музиката. Билети за концерта на 27 май в Бургас са достъпни онлайн в Евентим.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Коритарова разпореди спешни мерки за обезопасяване на критични точки по републиканската пътна мрежа

  • 23 Май 2024
  • 606
Регионалният министър настоя за подобряване на координацията между институциите за улесняване на пътуването в дните с натоварен трафик

Публично четене на Библията на открито ще се състои в Русе по случай 24 май

  • 23 Май 2024
  • 615
На 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, в Русе ще се състои публично четене на Библията на открито.

БУРГАСКИТЕ АРХИТЕКТИ ОРГАНИЗИРАТ КРЪГЛА МАСА И ПРЕДСТАВЯТ КНИГА НА 27 МАЙ

  • 23 Май 2024
  • 625
Регионалните бургаски колегии на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България организират две събития, които ще се проведат на 27 май в Културен център „Морско казино“.

СВЕТОВНАТА ВОЛЕЙБОЛНА ЗВЕЗДА МАТЕЙ КАЗИЙСКИ ОТКРИВА BEACH ARENA BURGAS НА 1 ЮНИ

  • 23 Май 2024
  • 589
Още една зона за плажни спортове ще се превърне в любима локация за бургазлии и гости на града това лято.