БУРГАС ЩЕ УЧАСТВА В НАЙ-ГОЛЕМИЯ ЕВРОПЕЙСКИ ФОРУМ НА ФЕСТИВАЛИТЕ И ИЗКУСТВАТА

От 12 години БФА е колективен член на най-старото фестивално обединение в Европа с повече от 70-годишна история. В конференцията ще се включат 230 фестивални мениджъри от 47 страни в 3-дневна пролетна програма, пълна с разговори, изкуства и творчески обмен. Пътуването се осъществява по Програма „Мобилност“ на Национален фонд „Култура“. Мотото на международната среща на фестивалите 2024, организирана от ЕФА, е „Изкуството на осъзнаването, грижата и свързаността“. България ще бъде представлявана от мениджъри на едни от най-престижните родни фестивали. В делегацията е включен Димитър Маджаров, директор на общинското предприятие „Летен театър, фестивали и концерти“ при Община Бургас, ежегоден организатор на “Фестивал на пясъчните скулптури”, “Джаз в Бургас” и „Бургас и морето“. Останалите участници са: Ива Чавдарова, член на управителния съвет на БФА, директор и селекционер на „Мартенски музикални дни“, Русе; Пламена Цонева, мениджър на Международния музикален фестивал „Варненско лято“; Даниела Димова, директор на Театрално-музикален продуцентски център – Варна и създател на „Опера в летния театър“; Радостина Узунова, изпълнителен директор на Българската фестивална асоциация и експерт в Европейския музикален фестивал, София. Програмата съдържа поредица от разговори за мястото на фестивалите в културния живот, за това как изкуствата и творческите индустрии допринасят за благосъстоянието и качеството на живот в съвременното общество. В културната програма към форума е включен и концерт на Филхармоничния оркестър на Балтийско море BALTIC SEA PHILHARMONIC с диригент Кристиян Ярви.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Коритарова разпореди спешни мерки за обезопасяване на критични точки по републиканската пътна мрежа

  • 23 Май 2024
  • 612
Регионалният министър настоя за подобряване на координацията между институциите за улесняване на пътуването в дните с натоварен трафик

Публично четене на Библията на открито ще се състои в Русе по случай 24 май

  • 23 Май 2024
  • 619
На 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, в Русе ще се състои публично четене на Библията на открито.

БУРГАСКИТЕ АРХИТЕКТИ ОРГАНИЗИРАТ КРЪГЛА МАСА И ПРЕДСТАВЯТ КНИГА НА 27 МАЙ

  • 23 Май 2024
  • 629
Регионалните бургаски колегии на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България организират две събития, които ще се проведат на 27 май в Културен център „Морско казино“.

СВЕТОВНАТА ВОЛЕЙБОЛНА ЗВЕЗДА МАТЕЙ КАЗИЙСКИ ОТКРИВА BEACH ARENA BURGAS НА 1 ЮНИ

  • 23 Май 2024
  • 595
Още една зона за плажни спортове ще се превърне в любима локация за бургазлии и гости на града това лято.