МАЩАБНА КАМПАНИЯ УЧИ ХОРАТА В БУРГАС КАК ДА РЕАГИРАТ ПРИ ИНСУЛТ

България от години е на първо място в Европа по смъртност и инвалидизация от инсулт. Всеки ден някой от нас и около нас губи майка или баща, а децата ни – любими баба или дядо. Но инсултът е лечим, ако се реагира правилно и бързо! Водени от желанието да работят за доброто на града и здравето на неговите жители, Община Бургас и фондация „СЪРЦЕ ДО СЪРЦЕ ЗА БЪЛГАРИЯ“, съвместно със Сдружението на младите лекари в Бургас, се обединиха около идеята за провеждане на съвместен проект за осъществяване на здравно-образователна програма „БЪРЗИ ГЕРОИ 112“ за превенция на инсулт на територията на цялата община. На работната среща присъстваха 70 директори на училища и детски градини. В рамките на следващите 8 месеца всички начални училища и детски градини от цялата община Бургас ще се включат в реализацията на програмата. Предвижда се да бъдат обучени над 12 000 деца, които да предадат жизнено важни знания и умения към 72 000 възрастни! Това ще положи основите на една по-добра здравна култура и образование за цялата ни общност и ще спаси повече човешки животи от тежките последици на инсулта. „БЪРЗИ ГЕРОИ 112“ е здравно-образователна програма, насочена специално към деца от 6 до 11 години и техните семейства, в която всички се обучават как да разпознават симптомите на инсулт и как да действат правилно в случай на спешност. В България програмата „БЪРЗИ ГЕРОИ 112“ стартира през м. април 2021 година. Безценна за този проект е подкрепата на Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването, на Българското дружество по неврология и Българско дружество по инсулт. До този момент в България това е единствената реално работеща и показваща своята ефективност програма за осведоменост и превенция на сърдечносъдови заболявания и инсулт. На национално ниво вече са обучени близо 20 000 деца и над 120 000 възрастни. Реализирането на тази програма ще спаси много животи в община Бургас и ще положи жизненоважни знания и умения сред нашата общност в борбата с тежките последици от инсулта! Защото дори и един живот да бъде спасен от тежките последици на инсулта, си заслужават всички наши усилия!

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Коритарова разпореди спешни мерки за обезопасяване на критични точки по републиканската пътна мрежа

  • 23 Май 2024
  • 611
Регионалният министър настоя за подобряване на координацията между институциите за улесняване на пътуването в дните с натоварен трафик

Публично четене на Библията на открито ще се състои в Русе по случай 24 май

  • 23 Май 2024
  • 618
На 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, в Русе ще се състои публично четене на Библията на открито.

БУРГАСКИТЕ АРХИТЕКТИ ОРГАНИЗИРАТ КРЪГЛА МАСА И ПРЕДСТАВЯТ КНИГА НА 27 МАЙ

  • 23 Май 2024
  • 628
Регионалните бургаски колегии на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България организират две събития, които ще се проведат на 27 май в Културен център „Морско казино“.

СВЕТОВНАТА ВОЛЕЙБОЛНА ЗВЕЗДА МАТЕЙ КАЗИЙСКИ ОТКРИВА BEACH ARENA BURGAS НА 1 ЮНИ

  • 23 Май 2024
  • 594
Още една зона за плажни спортове ще се превърне в любима локация за бургазлии и гости на града това лято.