ЗВЕЗДЕН РОЖДЕН ДЕН ЩЕ ОТПРАЗНУВА НАЙ-СТАРАТА ДЕТСКА ГРАДИНА В БУРГАС -„ЗВЕЗДИЦА“, ПРАЗНИКЪТ Е ВДЪХНОВЕН ОТ „МАЛКИЯ ПРИНЦ”

Звезден рожден ден ще отпразнува най-старото детско заведение в центъра на Бургас – „Звездица”, което отваря врати през далечната 1949 година. За своите 75 години четири поколения бургазлии създават своите най-топли детски мигове в безгрижни игри, нови социални и образователни умения. Тематичен концерт –спектакъл, вдъхновен от приказката за „Малкия принц” ще превърне празничния 15 май в сбъдната мечта. На сцената на Културен дом НХК в приказни герои ще се превърнат над 150 деца от всички групи, а целият екип на е в трескава подготовка в продължение на месеци. Акцент на програмата ще са Малкият принц, Звездата, Розата. Подготвени са много изненади, светлинни ефекти, емоционални моменти и космически приключения. В програмата ще участват и гости - изпълнители. Това са прекрасните Estrella балет и внукът на Стефан Диомов – Божидар Неделчев, бивш възпитаник на ДГ „Звездица“. Красивите декори са ръчно изработени от учители от творческата комисия. Те ще допринесат за сценичната визия на целия спектакъл. Картини с откъси от невероятната история на „Малкият принц“ красят оградата на детската градина и загатват за концепцията на предстоящия юбилей. Защото …. „Най-същественото е невидимо за очите“ А. Екзюпери.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Коритарова разпореди спешни мерки за обезопасяване на критични точки по републиканската пътна мрежа

  • 23 Май 2024
  • 612
Регионалният министър настоя за подобряване на координацията между институциите за улесняване на пътуването в дните с натоварен трафик

Публично четене на Библията на открито ще се състои в Русе по случай 24 май

  • 23 Май 2024
  • 619
На 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, в Русе ще се състои публично четене на Библията на открито.

БУРГАСКИТЕ АРХИТЕКТИ ОРГАНИЗИРАТ КРЪГЛА МАСА И ПРЕДСТАВЯТ КНИГА НА 27 МАЙ

  • 23 Май 2024
  • 629
Регионалните бургаски колегии на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България организират две събития, които ще се проведат на 27 май в Културен център „Морско казино“.

СВЕТОВНАТА ВОЛЕЙБОЛНА ЗВЕЗДА МАТЕЙ КАЗИЙСКИ ОТКРИВА BEACH ARENA BURGAS НА 1 ЮНИ

  • 23 Май 2024
  • 595
Още една зона за плажни спортове ще се превърне в любима локация за бургазлии и гости на града това лято.