Консултират безплатно пациенти с проблемни рамене и лакти в Бургас

Проблемът е често срещан, но подценяван в практиката и затова сме се насочили към него в нашето проучване, коментира доц. д-р Стоян Христов, началник на Клиниката по ортопедия в УМБАЛ Бургас и републикански консултант за региона. Освен него, в кампанията ще се включи и проф. д-р Асен Балтов, завеждащ Клиника по ортопедична травматология в УМБАЛСМ „Пирогов“. От години той работи в тясно сътрудничество с Клиниката по ортопедия на Бургаската болница и с огромно желание споделя своят многогодишен опит от най-големия травма-център в страната. Заслуга на проф. Балтов е и възможността за развитие на съвместни научни проекти. Прегледите започват на 17.05.2024 в Клиниката по ортопедия, на ет.5 в Хирургически корпус на УМБАЛ Бургас. Те ще се провеждат със задължително записване на час на тел. 0879 357704. Записванията започват от днес, телефонът е активен в делнични дни между 12 и 14 ч. Могат да се запишат всички, които изпитват болки в раменната или лакътната става, невъзможност за раздвижване, ограничение на движенията, претърпели травми, включително оперирани. Заради дизайна на научното проучване, възрастта на участниците е ограничена между 50 и 80 г. Часовете се дават до изчерпване, направление от личен лекар не е необходимо. Клиниката по ортопедия в УМБАЛ Бургас е сред водещите в страната по брой извършени операции на раменната става, а в последните години екипът й е активен участник в научните форуми по тази тематика. Амбицията е да продължи надграждането и да се развива и прилага най-актуалното лечение в тази област и по-добрата ортопедична грижа за пациентите.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Коритарова разпореди спешни мерки за обезопасяване на критични точки по републиканската пътна мрежа

  • 23 Май 2024
  • 607
Регионалният министър настоя за подобряване на координацията между институциите за улесняване на пътуването в дните с натоварен трафик

Публично четене на Библията на открито ще се състои в Русе по случай 24 май

  • 23 Май 2024
  • 616
На 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, в Русе ще се състои публично четене на Библията на открито.

БУРГАСКИТЕ АРХИТЕКТИ ОРГАНИЗИРАТ КРЪГЛА МАСА И ПРЕДСТАВЯТ КНИГА НА 27 МАЙ

  • 23 Май 2024
  • 626
Регионалните бургаски колегии на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България организират две събития, които ще се проведат на 27 май в Културен център „Морско казино“.

СВЕТОВНАТА ВОЛЕЙБОЛНА ЗВЕЗДА МАТЕЙ КАЗИЙСКИ ОТКРИВА BEACH ARENA BURGAS НА 1 ЮНИ

  • 23 Май 2024
  • 590
Още една зона за плажни спортове ще се превърне в любима локация за бургазлии и гости на града това лято.