УТРЕ СТАРТИРА ПРИЕМЪТ В ПЪРВИ КЛАС В БУРГАСКИТЕ УЧИЛИЩА

Община Бургас призовава всички родители да се възползват от предимствата на електронната платформа за записване и да регистрират децата си онлайн на сайта: https://www.uburgas.org/. Първият етап на записване в първи клас ще продължи до 24 май, а резултатите от класирането ще бъдат обявени на 3 юни в електронната система, като е необходимо въвеждане на ЕГН и парола за достъп. Списък с имената на децата, приети на първо класиране, ще бъде поставен и на видно място в училищата. Родителите на приетите на първо класиране деца ще могат да ги запишат в срок от 5 до 12 юни. Записването става на място, в съответното приемно училище. Информация за документите можете да откриете на страница "Въпроси" на сайта:https://www.uburgas.org/. Обявяването на останалите свободни места след първо класиране се извършва на 18 юни, а на следващия ден - 19 юни от 08.00 часа родителите на неприетите на първо класиране деца могат да променят реда на желанията за второ класиране. Родителите трябва да знаят, че най-много точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето. Ако детето е живяло над 3 години на декларирания постоянен или настоящ адрес, попадащ в прилежащия район на предпочитаното от вас училище, ще получите 300 точки. Дете с постоянен или настоящ адрес извън съответния прилежащ район на даденото училище, ще получи едва 1 точка. Тези родители, които нямат възможност да направят това онлайн, могат да подадат регистрационния талон на място в даденото учебно заведение. Най-често срещаната грешка е родители от ж.к. „Възраждане“ да посочат учебно заведение в район „Възраждане“ и така детето им да бъде записано в училище в ж.к. „Меден рудник“. За да няма злоупотреби, декларираният от родителите адрес на местоживеене на детето ще се проверява по служебен път от дирекция ГРАО. Свободните места за прием в първи клас тази година са общо 2152. За поредна година Община Бургас ще осигури възможност за увеличаване на местата за първи клас и изобщо на капацитета на училищната си инфраструктура. Нови три паралелки ще бъдат разкрити с отварянето на врати през есента на новия училищен корпус на ОУ „Христо Ботев“ в кв. „Сарафово“. Още една нова паралелка ще има и в ОУ "Александър Георгиев Коджакафалията". С бързи темпове и по график въври и строежът на новия корпус на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Коритарова разпореди спешни мерки за обезопасяване на критични точки по републиканската пътна мрежа

  • 23 Май 2024
  • 611
Регионалният министър настоя за подобряване на координацията между институциите за улесняване на пътуването в дните с натоварен трафик

Публично четене на Библията на открито ще се състои в Русе по случай 24 май

  • 23 Май 2024
  • 618
На 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, в Русе ще се състои публично четене на Библията на открито.

БУРГАСКИТЕ АРХИТЕКТИ ОРГАНИЗИРАТ КРЪГЛА МАСА И ПРЕДСТАВЯТ КНИГА НА 27 МАЙ

  • 23 Май 2024
  • 628
Регионалните бургаски колегии на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България организират две събития, които ще се проведат на 27 май в Културен център „Морско казино“.

СВЕТОВНАТА ВОЛЕЙБОЛНА ЗВЕЗДА МАТЕЙ КАЗИЙСКИ ОТКРИВА BEACH ARENA BURGAS НА 1 ЮНИ

  • 23 Май 2024
  • 594
Още една зона за плажни спортове ще се превърне в любима локация за бургазлии и гости на града това лято.