МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БОРБА С ТРАФИКА НА ХОРА ЩЕ ПРОВЕДЕ ОБУЧЕНИЕ ЗА ПРОКУРОРИ И РАЗСЛЕДВАЩИ ПОЛИЦАИ ОТ БУРГАС

Събитието ще бъде открито от д-р Клаус Физингер - регионален ръководител на Фондация „Ханс Зайдел” за Югоизточна Европа. Приветствие към участниците ще отправи и Михаил Ненов - зам.-кмет по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики в Община Бургас. Обучението цели повишаване компетенциите на професионалистите от прокуратура и полиция за разпознаване и разследване на случаите на трафик на хора в разнообразните му форми - за сексуална, трудова експлоатация, за продажба на новородени, за продажба на органи, просия и джебчийство, фиктивни бракове и др. Предвижда се обучението да бъде с практическа насоченост и в дискусионна форма, базирано на опита на лекторите и участниците, както и на конкретни случаи, по които се е работило координирано между Районна прокуратура и служителите от Сектор „Криминална полиция”, ТЗ БОП, Гранична полиция. В обучението ще се включат също разследващи полицаи, както и следователи от Окръжен следствен отдел към ОП Бургас. Лектори на обучението ще бъдат Гергана Кюркчийска - прокурор в Софийска градска прокуратура и Анна Николова - председател на Сдружение „SOS семейства в риск” - Варна.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Коритарова разпореди спешни мерки за обезопасяване на критични точки по републиканската пътна мрежа

  • 23 Май 2024
  • 607
Регионалният министър настоя за подобряване на координацията между институциите за улесняване на пътуването в дните с натоварен трафик

Публично четене на Библията на открито ще се състои в Русе по случай 24 май

  • 23 Май 2024
  • 616
На 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, в Русе ще се състои публично четене на Библията на открито.

БУРГАСКИТЕ АРХИТЕКТИ ОРГАНИЗИРАТ КРЪГЛА МАСА И ПРЕДСТАВЯТ КНИГА НА 27 МАЙ

  • 23 Май 2024
  • 626
Регионалните бургаски колегии на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България организират две събития, които ще се проведат на 27 май в Културен център „Морско казино“.

СВЕТОВНАТА ВОЛЕЙБОЛНА ЗВЕЗДА МАТЕЙ КАЗИЙСКИ ОТКРИВА BEACH ARENA BURGAS НА 1 ЮНИ

  • 23 Май 2024
  • 590
Още една зона за плажни спортове ще се превърне в любима локация за бургазлии и гости на града това лято.