Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас

Служители на пътната администрация засадиха фиданки от широколистния вид Koelreuteria paniculat. Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване. Инициативата за засаждането им е част от заключителните събития по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г., а целта е да се популяризира идеята за екологично чист транспорт, опазване на природата, намаляване на вредните емисии в райони с интензивен пътен трафик. Обходният път на град Бургас е един от проектите, реализирани с финансиране от оперативната програма. С изграждането му трафикът на пътуващите от Западна и Северна България се изнесе извън гр. Бургас, с което значително се повиши безопасността на движение, комфортът на пътуващите, както и времето за придвижване. Пренасочването на транзитния трафик извън урбанизираната част на града намали и замърсяването в жилищните квартали.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Коритарова разпореди спешни мерки за обезопасяване на критични точки по републиканската пътна мрежа

  • 23 Май 2024
  • 612
Регионалният министър настоя за подобряване на координацията между институциите за улесняване на пътуването в дните с натоварен трафик

Публично четене на Библията на открито ще се състои в Русе по случай 24 май

  • 23 Май 2024
  • 619
На 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, в Русе ще се състои публично четене на Библията на открито.

БУРГАСКИТЕ АРХИТЕКТИ ОРГАНИЗИРАТ КРЪГЛА МАСА И ПРЕДСТАВЯТ КНИГА НА 27 МАЙ

  • 23 Май 2024
  • 629
Регионалните бургаски колегии на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България организират две събития, които ще се проведат на 27 май в Културен център „Морско казино“.

СВЕТОВНАТА ВОЛЕЙБОЛНА ЗВЕЗДА МАТЕЙ КАЗИЙСКИ ОТКРИВА BEACH ARENA BURGAS НА 1 ЮНИ

  • 23 Май 2024
  • 595
Още една зона за плажни спортове ще се превърне в любима локация за бургазлии и гости на града това лято.