КОМИТЕТЪТ ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА ОП „ТРАНСПОРТ И ТРАНСПОРТНА ИНФРАСТРУКТУРА“ ДАДЕ ВИСОКА ОЦЕНКА НА БУРГАС

Представителите на делегацията се запознаха с направените инвестиции в морския град по проекти, реализирани с европейски средства. Експертите от административния орган дадоха висока оценка на Бургас за постигнатите резултати и посочиха града като много добър пример в сравнение с останалите бенефициенти по програмата. „Бургас е град, който вдъхновява и е емблема на кохезионната политика. Много средства са инвестирани тук по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ от 2007 година досега. Реализирани са много важни за обществото и икономиката проекти. Но това, което всъщност е важно, са усмивките на хората и техният комфорт да живеят в един от най-хубавите градове на България“, каза Йорданка Чобанова – ръководител на представителството на Европейската комисия. Кметът Димитър Николов отбеляза, че Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ е един от най-сериозните източници на инвестиции както за страната, така и за Бургас и благодарение на осигуреното от нейните механизми финансиране в морския град са реализирани важни проекти. „С европейските средства и европейските програми през последните години в Бургас бяха направени много добри инвестиции, които създадоха добър комфорт и добра жизнена среда не само на Бургас, но и за гостите на Бургас. Надявам се тази програма да продължи, за да може Бургас да продължи да се развива и да става все по-модерен европейски град.“, каза кметът Димитър Николов. „Благодаря на всички, с помощта на които са реализирани тези невероятни проекти, които са изпълнени и в Бургас, и в България. За мен беше голямо удоволствие да видя всички хубави неща, които сте направили с помощта на Оперативна програма „Транспорт“, заяви София Алвеш - директор в Генерална дирекция „Регионална и селищна политика“. „Последният проект, който има голямо значение за обществото, това е връзката от северната част на Бургас в посока Варна. Това е много важен пътен възел за региона, който ще осигури добра свързаност със Северното Черноморие“, отбеляза министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. За да популяризират идеята за екологично чист транспорт, грижа за природата и развитието на града с общи проекти, представителите на Комитета за наблюдение, кметът Димитър Николов, министър Гвоздейков и г-жа София Алвеш посадиха дърво на пл. „Тройката“. Събитията, посветени на инициативата, продължиха с концерт, в който участваха Детски хор „Милка Стоева“, 8-годишната гъдуларка Стефани Митева, Валерия Войкова – VALL и „Камино Бенд“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Коритарова разпореди спешни мерки за обезопасяване на критични точки по републиканската пътна мрежа

  • 23 Май 2024
  • 611
Регионалният министър настоя за подобряване на координацията между институциите за улесняване на пътуването в дните с натоварен трафик

Публично четене на Библията на открито ще се състои в Русе по случай 24 май

  • 23 Май 2024
  • 618
На 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, в Русе ще се състои публично четене на Библията на открито.

БУРГАСКИТЕ АРХИТЕКТИ ОРГАНИЗИРАТ КРЪГЛА МАСА И ПРЕДСТАВЯТ КНИГА НА 27 МАЙ

  • 23 Май 2024
  • 628
Регионалните бургаски колегии на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България организират две събития, които ще се проведат на 27 май в Културен център „Морско казино“.

СВЕТОВНАТА ВОЛЕЙБОЛНА ЗВЕЗДА МАТЕЙ КАЗИЙСКИ ОТКРИВА BEACH ARENA BURGAS НА 1 ЮНИ

  • 23 Май 2024
  • 594
Още една зона за плажни спортове ще се превърне в любима локация за бургазлии и гости на града това лято.