Магистрала Тракия отворена, ограничението на скоростта е до 80 км/ч

Всички основни пътни артерии са отворени за движение при зимни условия. Остава ограничено пътуването по магистрала „Тракия“ в посока София от Карнобат до Бургас. Ограничението на скоростта е до 80 км/ч. Без ограничение за различните видове превозни средства е пътуването по автомагистралите „Хемус“, „Струма“, „Люлин“ и „Марица“. Всички пътища към зимните ни курорти в Банско, в Пампорово и в Боровец са почистени. Призоваваме шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена със зимните условия скорост, без да предприемат резки маневри. Движението в планинските райони изисква да имате вериги и въже“, каза още инж. Георги Златев в сутрешния блок на Нова телевизия. Без ограничение е преминаването през Прохода на Републиката, проходите „Обзорски“, „Предел“, „Айтоски“ и „Ришки“ проход, каза още инж. Златев. Забранено е преминаването на товарни автомобили над 10 тона през проходите „Твърдишки“, „Вратник“ и „Котленски“. Движението на камиони над 12 тона е ограничено през проходите „Петрохан“ и „Шипка“. Всички автомобили трябва да се движат с вериги през проход „Печинско“, а товарните без ремаркета и полуремаркета. Отворен за движение на леки автомобили до 3,5 тона е проходът „Пампорово“. През „Превала“ всички товарни МПС трябва да са без ремаркета и полуремаркета. Всички камиони с ремаркета и полуремаркета да са задължително с вериги при преминаване през проход „Рожен“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 71
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 71
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 115
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 106
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 84
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.