« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Ново енергоспестяващо осветление в три комплекса

Община Бургас ще изгради ново енергоспестяващо осветление в комплексите "Изгрев", "Зорница" и "Славейков". В момента в тези жилищни райони улиците се осветяват от стари натриеви лампи с мощност 70, 100 и 150 W, които генерират висок разход на електроенергия. На тяхно място ще бъдат поставени енергоефективни LED модули с мощност 85 и 55 W. Освен че са по-икономични, тези осветителни тела имат и по-дълъг живот. В трите комплекса ще бъдат подменени още старите амортизирани стълбове, конзолите за уличното осветление и захранващата кабелна мрежа. На мястото на старите амортизирани табла ще бъдат поставени нови разпределителни кутии, които ще имат 10 години гаранция. Освен че намаляват чувствително разходите за енергия, LED лампите имат и редица други предимства. Те излъчват бяла светлина, която подобрява видимостта на пътното платно през тъмните часове. Това от своя страна улеснява шофьорите и пешеходците, като намалява риска от инциденти. За единия от комплексите Община Бургас ще търси финансиране на новото осветление от Националния доверителен екофонд. За останалите два това ще стане по Норвежкия финансов механизъм. Монтирането на новото осветление в "Изгрев", "Зорница" и "Славейков" е продължение на политиката на Община Бургас да създава градска среда, която използва минимален разход на енергия и щади природните ресурси. По проект на Община Бургас преди две години такъв тип осветление беше поставено в комплекс "Меден рудник".

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 40
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 53
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 74
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 65
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.

Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай

  • 19 Апр 2024
  • 87
Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай след заповед на интернет надзора на страната, която се позова на опасения за националната сигурност.