« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Туристическият сектор ще превръща Южното Черноморие в целогодишна дестинация

Туристическият бизнес, държавните институции и местната власт ще работят за превръщането на Южното Черноморие в целогодишна дестинация. Те се споразумяха да обединят усилията си за преодоляване на сезонността в региона по време на среща на министъра на туризма доц.Стела Балтова в Бургас, организирана от областния управител Вълчо Чолаков. Основен проблем пред туризма в областта остава сезонността, която е концентрирана през лятото. Трафикът на летище Бургас през активния сезон достига 93%, заяви министър Балтова. Тя приветства създаването на "Регионален фонд за развитие на въздушните връзки“, който е предложен като обединение между "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД и четирите най-големи общини в региона - Бургас, Несебър, Поморие и Созопол. Целта на фонда е стимулиране на трафика през неактивния летателен сезон (октомври - май) и привличането на повече нискотарифни авиокомпании. По този начин ще бъдат привлечени туристи за краткосрочни пътувания. Топ 5 дестинации на бургаското летище са Москва (Русия), Тел Авив (Израел), Лондон (Великобритания), Прага (Чехия), Санкт Петербург (Русия). През миналия сезон 13 нови авиокомпании са изпълнявали полети от и до летище Бургас. В лятното разписание бяха включени 19 нови дестинации в Русия, Полша, Германия, Белгия, Австрия, Гърция, Италия.Засега само една нискотарифна авиокомпания изпълнява полети между Бургас и Лондон три пъти седмично. По отношение на сигурността на туристите за предстоящия летен сезон, министър Балтова даде за пример община Бургас, която засилва видеонаблюдението. Вече са монтирани 400 охранителни камери, като до края на годината техният брой ще се увеличи до 600. Бизнесът поиска още държавата да се активизира за по-бързото разширяване на пътя Поморие-Ахелой. От община Малко Търново настояха да се реконструира отсечката до Царево с цел засилване на притока на туристи във вътрешността на страната.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 168
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 205
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 218
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 222
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 197
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение