“Бургасбус” с награда за безопасни условия на труд

„Бургасбус“ взе първо място в категория „Предприятие, инвестирало най-много средства за подобряване на безопасните и здравословни условия на труд“  на “Годишните национални награди по безопасност и здраве при работа” за 2016 година. Събитието се организира от “Центъра за безопасност и здраве при работа“ със съдействието на ИА “Главна инспекция по труда” в София. „Бургасбус” ЕООД е и първата транспортна фирма, която изцяло обнови парка на общинските превози. Това е възможно благодарение на успешната реализация  на проекта на Община Бургас за интегриран градски транспорт. За първи път в страната се извърши цялостна подмяна на транспортните средства с напълно нови автобуси. Доставените по проекта 67 автобуса с марка „Соларис” обслужват жителите и гостите на града и неговите квартали. Те предлагат комфортно пътуване, благодарение на оборудването си с климатични системи. Новите возила се отличават с изключителна насоченост към природата, която се осигурява  с използването на двигатели, отговарящи на европейските норми за екологичност Евро 5. Съчленените автобуси са оборудвани и със седалка за пътуване на малки деца.  Те са нископодови, с накланящи се платформи за по-лесен достъп на пътниците, с платформи за превоз на трудноподвижни граждани. Всички тези удобства подобряват значително условията за работата на персонала в превозните средства. Благодарение на този проект още  през 2014г  беше изцяло обновена визията на сградите на дружеството. С цел повишаване на енергийната ефективност беше подменена цялостно дограмата, сградите бяха топлоизолирани, всички осветителни тела бяха подменени с нови,съвременни енергоспестяващи. Обновени бяха всички бани, тоалетни, съблекални, стаи за отдих, с което значително се подобриха условията за труд  на работещите. Бяха внедрени в експлоатация нови съвременни машини и съоръжения в сервизните халета. Благодарение на тези промени значително са намалели и трудовите злополуки, което от своя страна увеличава възможностите за по-бързо, качествено и не на последно място ефективно обслужване на автобусите и тролейбусите в сервиза на „Бургасбус“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 83
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 88
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 79
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 117
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 84
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.