Голям интерес за 45-я Международен фолклорен фестивал

74 фолклорни състава от 5 континента заявиха желание за участие в 45-то издание на Международния фолклорен фестивал. Така, още преди да е започнал, тазгодишният бургаски фестивал отбеляза своеобразен рекорд сред броя на кандидатстващите. Сред тях има ансамбли от Азия, Африка, Европа, Северна и Южна Америка. В момента тече подборът, който ще определи кои групи ще бъдат тазгодишните участници в най-стария фолклорен фестивал в България. Бургазлии и гости на града ще могат отново да се докоснат до автентичния бит и култура на различните народи в дните между 21-ви и 25-ти август. И тази година фестивалната програма обещава да бъде изключително атрактивна и богата. Тя ще включва колоритни и пъстри дефилета по улиците на града, безплатни концерти в Летния театър, на открити сцени в различни части на града, галаконцерт на участниците, базар на народното творчество, демонстрации на народни занаяти и др. По традиция при откриването на фестивала Община Бургас ще връчи наградата за народно песенно и танцово творчество - диплом и статуетката "Нестинарка", която е дело на скулптора Ненчо Русев. Настоящият носител на престижното отличие е Професионалният фолклорен ансамбъл "Добруджа" от град Добрич.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 110
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 116
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 103
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 141
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 98
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.