Продължават да търсят стопани на морските плажове

Продължава работата по осигуряване на стопанисването на морските плажове за предстоящия летен сезон 2017 г. Подписани са нови договори за концесии на четири плажове - за „Свети Влас – Нов плаж“, „Обзор – юг“, „Къмпинг Оазис“, „Дюни – юг“. По отношение на другите, обявени през 2016 г. и неприключени концесионни процедури, компетентните институции са се произнесли до момента в полза на Министерството на туризма. За концесиите на „Къмпинг Нестинарка“, „Бургас – север“ и „Поморие-централен“ бяха постъпили жалби в Комисията за защита на конкуренцията. Тя се произнесе, че жалбите са неоснователни. За „Къмпинг Нестинарка“ предстои сключването на договор. За „Бургас – север“ предстои заседание на концесионната комисия, с което процедурата продължава от където е спряла. За „Поморие – централен“ се чака решението да влезе в сила или да бъде обжалвано. Единствено се чака произнасяне на компетентните институции по жалбата за концесията на „Свети Влас – изток“. За плаж „Слънчев бряг – север“ се чака решение от Върховния административен съд и Върховния касационен съд. По отношение на търговете за наем на плажове вече има избрани компании за „Къмпинг Веселие“, „Устие на река Велека“ и „Царево Василико“. Всички процедури за плаж „Несебър-юг“ са приключили и той вече е предаден на наемателя. До края на март предстои втори търг за плажовете „Офицерски-запад“, „Попски плаж – север 5“ и „Несебър- изток“. Причината за повторното им обявяване е липсата на кандидати или некоректно подготвени тръжни документи. Търгът за „Нов плаж Балчик“ е прекратен, поради процедурни нарушения и вече е обявен наново. С оглед успешното протичане на предстоящия летния сезон за 2017 година и предвид необходимостта от обезпечаване на морските плажове със задължителни дейности с цел осигуряване на безопасни условия за ползването им по предназначение, се подготвя стартирането на още 5 тръжни процедури за наем на следните плажове: „Кранево – централен“, „Къмпинг – Юг“, „Свети Влас – Болницата“, „Росенец – север“ и „Варна – централен“. За морски плажове „Панорама“ и „Малък плаж Лозенец“, чиито договори за наем изтичат през 2017 г., също се подготвят търгове. Договорите за наем на „Атанасовска коса“ и „Кабакум – централен“ се считат за прекратени поради неплащане на наемната цена и за тях предстои стартиране на търгове.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 96
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 105
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 109
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 147
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 123
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.