Много концерти и творчески ателиета за Цветница

Община Бургас е подготвила богата фолклорна програма за посрещането на Цветница. Навръх големия християнски празник младото поколение на Бургас ще покаже, че продължава достойно българските традиции. Това ще се случи на площад "Св. св. Кирил и Методий" в неделя, където в 12:00 започва голям фолклорен концерт. Десетки гайди и тъпани ще огласят централната част на града с ритми от Странджа и други краища на страната. Организаторите на концерта са направили интересна хореография, която ще впечатли зрителите с майсторски изпълнения и дефилиране на различните групи. На сцената на площада пред катедралата ще се качат ФФ "Тракийче", Детски народен хор "Трепетлика", ТФ "Зорница", гайдарски и танцови формации при Военен клуб - Бургас, СУ "Димчо Дебелянов" и СУ "Добри Чинтулов", Оркестър "Жарава" със солисти Миглена Дженезова и Лазар Налбантов. Водещи на събитието ще са Сияна Ламбова и Христос Стаматиадис. Концертът неслучайно ще е дело изцяло на ученици и възпитаници на различни художествени школи. Това ще е и своеобразно начало на кампанията "Бургас харесва младите", чийто патрон е кметът Димитър Николов. За посрещането на Цветница ще има разположени открити сцени на различни места в комплексите на града. В "Меден рудник" от 10:30 часа в пространството при ОУ "Петко Росен" празничното настроение ще подгряват ентусиастите от НЧ "Св. св. Кирил и Методий". За посетителите ще има интересни творчески работилници и много музика в изпълнение на ФФ "Чинките", ТС "Младост", ТС "Слънчо", ТС "Ритъм", ДГ "Славейче", ДГ "Морска звезда", СОУ "К. Петканов". Отново в неделя от 10:30 часа до параклиса "Св. Димитър" в комплекс "Меден рудник"  ще се състои фолклорен концерт под надслов "Цветно ни е на Цветница". В него ще участват ДФГ "Звъника", гайдарите от НЧ "Паисий Хилендарски", ТА "Зорница", ТА "Звездички", ФТК "Пламък" . Организатор на концерта е НЧ "Паисий Хилендарски 1928" - Бургас. В комплекс "Братя Миладинови" пред храм "Св. Иван Рилски" на 9 април от 11:00 часа ще се проведе празничен концерт "Цветница", организиран от НЧ "Асен Златаров 1940" - Бургас. В Морската градина жителите и гостите на Бургас ще имат възможност да чуят виртуозните изпълнения на Бургаския духов оркестър. Концертът започва в 11:30 часа в неделя пред Летния театър, а най-малките ще могат да се включат в "Цветен детски празник" на откритата сцена "Охлюва" от 17:00 часа.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 58
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 71
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 72
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 85
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 52
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.