« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Заради умора: Най-много трудови злополуки стават в края на работния ден

За първите три месеца на 2017г. в Бургаска област няма трудови злополуки, завършили с летален край, а инцидентите на работното място през 2016г. бележат спад в сравнение с предходната година. Това съобщи председателят на КТ „Подкрепа” – Бургас Иван Костадинов. Днес представители на двата синдиката – КТ „Подкрепа” и КНСБ, Областна администрация Бургас, Община Бургас и Инспекция по труда – Бургас отбелязаха Международния ден в памет на загиналите при трудови злополуки. „Намаляването на попадналите в черната статистика е благодарение на съвместната работа на синдикати и работодатели. Стремим се да отговорим на всеки, получен сигнал, а най-често имаме такива от работещите с сферите на строителството и транспорта”, заяви Иван Костадинов. Според началника на Инспекцията по труда в Бургас Павлин Васков най-много инциенти стават в края на работния ден. „До злополуки на работното място обикновено се стига, заради занижен контрол от страна на работодателя и небрежност към собственото здраве и самоувереност от страна на работника. Най-честите причини за злополуки са невнимание, преумора и разсеяност. Затова повече инциденти се наблюдават на 6-тия и 7-мия час от работната смяна”, добави Павлин Васков. Пред паметника на жертвите на трудови злополуки зам.-областният управител Севдалина Турманова заяви, че инцидентите в Бургаски регион през 2016г. са 90 броя, което е намаления с 30 в сравнение с 2015г. „Целта на държавата, синдикатите и работодателите е да създадем по-добри условия на безопасен труд, за да съхраним човешкия живот като най-ценен капитал и ресурс”, добави зам.-областният управител.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 160
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 176
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 148
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 180
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 155
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.