Откриват летни занимални към бургаски училища

Летни занимални ще бъдат разкрити в 8 бургаски училища. Това обяви зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева. Тя е провела среща с директорите на всички учебни заведения, които имат паралелки от 1 до 4 клас и подробно ги е запознала с концепцията и необходимостта от нейното прилагане. "Идеята е  по този начин децата да продължат да се обучават, но под формата на приятни занимания и игри и същевременно ще улесним родителите", уточни Ананиева. До момента училищата, които са потвърдили, че ще разкрият летни занимални, са  ОУ "Антон Страшимиров", СУ "Константин Петканов", СУ "Кирил и Методий", ОУ "Княз Борис I", СУ "Епископ Константин Преславски", СУ "Йордан Йовков", ОУ "Св. Климент Охридски" и Начално базово училище "Михаил Лъкатник". В програмата на занималните ще бъде включено чуждоезиково обучение, опознавателни игри, спортни занимания, пикници на открито и тематични екскурзии. Летните занимания ще бъдат организирани само за ученици от начален етап. Приоритетно  ще се приемат ученици от училището, което посещават, а при свободни места в групите ще се приемат и ученици от други училища. Таксите за целодневен престой в лятната занималня са както следват: за целодневно обучение - за седмица 45 лв. и 150 лв. за месец. За полудневен престой съответноза седмица 25 лв. и за месец 80 лв. В ОУ "Княз Борис" занималнята ще бъде само в полудневна форма, а в СУ "Йордан Йовков"  занималнята ще бъде безплатна и организирана само за ученици от същото училище ( I и II клас). И в двете училища занималнята ще бъде само през месец юни. Цялата информация за реда и сроковете, в които могат да се подават заявления, ще бъде публикувана  на сайта на съответното училище.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 80
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 91
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 94
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 134
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 112
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.