« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Работи се активно по изграждане на пътя към Индустриална зона Българово

Интересът към новата Индустриална зона - Българово е голям и половината терени в нея са изкупени от инвеститори, които скоро ще стартират изграждане на своите предприятия. Затова Община Бургас строи със собствени средства път между самия град и най-близкия парцел - този на италианската компания "Стратежия". Пътят е дълъг 400 метра. Работи се през хълмиста територия със сериозна денивелация, но изпълнението на проекта върви успешно. Вече приключва най-трудоемката част по оформянето на "леглото" и изграждането на подземните комуникации. Това е само първият етап от изграждането на инфраструктура, която да обхване следващите парцели и да обезпечи нормалното функциониране на перспективната зона. Освен пътна и ВиК връзка, ще се прокарат електричество и телекомуникации. Терените в зоната са изцяло общинска собственост и с цел привличане на инвеститори и разкриване на работни места, цената на земята е изключително конкурентна и атрактивна - приблизително 16 лв./кв. м. При изчерпване на моментната наличност, зоната може да бъде разширена. Първият инвеститор, закупил терен в зоната в Българово, е италианската компания "Стратежия". Тя е крупен производител на детайли за обувната промишленост и със сериозен пазар в ЕС. Инвестиционното намерение на фирмата е изграждане на производствена база на територията на зоната. Закупен терен има и фирма "Мегатрон" ЕАД, чието инвестиционно намерение е свързано с изграждане на търговско-сервизна база. Дружеството се занимава с продажба на земеделска, строителна, горска, индустриална, градинска и голф техника на водещи световни производители, като John Deere, Bobcat, Kuhn, Bednar.  Фирма "Мегатрон" възнамерява да инвестира средства в размер над 3 милиона лева за изграждане на модерен център за търговия и сервиз, като намеренията им са в рамките на една година от издаване на разрешението за строеж да стартира и производствена дейност. Имоти са закупени още от "Интерагри България" АД, "Генчев Агри" ООД и др. по-малки фирми. Водят се разговори с още няколко потенциални инвеститори. Междувременно се очаква до края на тази година да бъдат изкупени на 100 % терените в Индустриален и логистичен парк - Бургас, където редица нови предприятия вече стартираха дейността си. Оттук-нататък усилията на Община Бургас и държавната власт са насочени към развитие на индустриалната зона край Равнец, която е и най-голяма - над 3000 декара. Тя е подходяща за по-мащабни инвестиции, които могат да разкрият сериозен брой работни места в перспектива. Неотдавна бе подписан и меморандум за сътрудничество за развитие на икономически проекти между кмета Димитър Николов и председателя на "Клъстер Тракия икономическа зона" инж. Пламен Панчев. По този начин територията на община Бургас се включи към обхвата на "Тракия икономическа зона".

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров”ще модернизира учебната среда със 730 000 лв.

  • 15 Апр 2024
  • 254
Бургаската Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров” спечели финансиране на концепция за интегрирани териториални инвестиции – Академия “Успешно ново начало”.

Здравният министър д-р Кондева удължава забраната за износ на инсулини с още месец

  • 15 Апр 2024
  • 320
Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева издаде заповед, с която удължава с още месец забраната за износ на определени групи лекарства.

Повишения във водосборите на няколко реки се очакват в сряда, според данни на МОСВ

  • 15 Апр 2024
  • 259
В резултат на валежи в сряда, 17 април, ще има по-значителни повишения във водосборите

Велико Търново вече разполага с вертолетно летище за спешна медицинска помощ по въздух

  • 15 Апр 2024
  • 298
Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова участва в откриването на седмото и първото ново държавно болнично вертолетно летище извън София.

3 398 111 лева е размерът на вноската по чл. 1 от Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт за месец март 2024 г.

  • 15 Апр 2024
  • 213
С влизането в сила през месец ноември 2023 г. на Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт, лицата, които произвеждат нефтопродукти от суров нефт с произход от Русия или изнесен от Русия, се задължават да правят месечни вноски за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт.