Шествието за 24 май ще понесе буквите от българската азбука

Община Бургас поръча изработването на всички букви от българската азбука в удобен вид и размер. Утре шестващите младежи ще ги понесат като възхвала на делото на Кирил и Методий и техните ученици. Буквите са с големина 1.20 на 0.80 метра. В шествието за 24 май ще се включат представителни блокове на 38 училища с 5 373 ученици и 27 детски градини с 1 315 деца. То ще тръгне в 10:30 часа от площад "Тройката", за да стигне до Културен център "Морско казино". Утре Бургас изпраща и над 2000 абитуриенти. По повод провеждането на празнично шествие и абитуриентските балове, в празничния ден 24 май ще се въведе временна организация на движението по централните улици в Бургас. Шествието ще тръгне в 10.30 ч. от пл. "Тройката" и ще премине по ул. "Александровска" и ул. "Богориди" до Морската градина. За времето от 09.30 ч. до 12.30 ч. ще бъде затворена ул. "Левски", в участъка от ул. "Хр. Ботев" до бул. "Ст. Стамболов". На моменти ще бъде ограничавано движението на пътни превозни средства на ул. "Богориди", в кръстовищата с ул. "Лермонтов", ул. "Фотинов", ул. "Цар Симеон І" и бул. "Демокрация", както и по бул. "Демокрация", в участъка с кръстовищата с ул. "Св. св. Кирил и Методий", ул. "24-ти черноморски пехотен полк" и ул. "Цар Симеон І". В часовете от 16.00 ч. до 20.00 при основните сборни пунктове на  абитуриентите - пл. "Тройката", бул. "Демокрация", ул. "24-ти черноморски пехотен полк" и местата около учебните заведения, се очакват затруднения в придвижването на пътни превозни средства. Нека водачите бъдат търпеливи и внимателни! На местата за събиране и по трасето за придвижването на абитуриентите от гр. Бургас към к.к. "Слънчен бряг", ще има засилено полицейско присъствие, с цел недопускане на инциденти.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 52
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 65
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 70
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 82
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 52
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.