« януари 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Пациенти в МБАЛ-Бургас вече се възползват от новите пътеки за долекуване след инсулт

Пациенти, нуждаещи се от продължително лечение, вече се възползват от новите пътеки за долекуване по Здравна каса, които МБАЛ Бургас въведе преди месец. В болницата могат да остават по още 10 дни болни след инсулт, инфаркт и тежки операции. Те получават лечение и рехабилитация, без да заплащат за това.

Най-много пациенти, приети по пътека за продължителен престой, има в Отделението по неврология. В момента целият капацитет от налични легла е запълнен.

Новите пътеки са облекчение за близки на болни, които се възстановяват бавно и не могат да се обслужват сами. Важно е да се знае, че от тези пътеки могат да се възползват само пациенти непосредствено след спешното състояние или операция, и само при наличие на свободни легла. На практика това изглежда така – приема се болен с инсулт, който се лекува няколко дни по спешната пътека за състоянието – инсулт. След като изтече спешната пътека, ако той все още има нужда от лечение, документите се оформят по пътеката за продължителен престой.

„Нека хората да знаят, че от тези пътеки не могат да се възползват всички, които просто искат някой да се грижи за близките им. Не е възможно да приемем и пациенти, които са прекарали инсулт преди няколко месеца, но още имат нужда от лечение. Пътеките се изпълняват веднага след спешното състояние, за което болният е приет, защото това е задължително изискване на Здравната каса“, обясни д-р Стелиян Славов, зам.-директор на МБАЛ Бургас.

Възможност за продължителни грижи по желание съществува в Отделението за долекуване и продължително лечение, но срещу заплащане. Отделението е единствено в Бургаска област, което предлага денонощно комплексно медицинско наблюдение, както и рехабилитация.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

Най-четени

Голямо поскъпване на виното и спиртните напитки прогнозират производителите

  • 27 Ян 2022
  • 138
След поскъпването на храните, нагоре тръгват и цените на алкохола. За това предупреждават производители, вносители и търговци след значителното повишаване на разходите за транспорт, енергия и суровини.

Германо-Българската индустриално-търговска камара отличи Община Бургас за ползотворното сътрудничество

  • 27 Ян 2022
  • 110
Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) връчи за осемнадесети път награди за развитието на българо-германските икономически отношения за 2021 г. С почетен плакет и грамота за ползотворно и тясно сътрудничество бе отличен кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Запишете се за “Киноклас Бургас 2022” към „София филм фест на брега“!

  • 27 Ян 2022
  • 107
Обичате Бургас и искате да снимате любимите си места, морето или творците му? Харесвате документалното кино и искате да създадете филм за своя град? Мечтаете да сте сценарист, режисьор, оператор, сценограф, монтажист, звукорежисьор?

Продължават ремонтите по проект „Път на културно-историческите ценности през вековете“

  • 27 Ян 2022
  • 106
Улицата, която се намира в историческото ядро на града, между главната „Александровска“ и СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, в непосредствената близост до едноименния площад и катедрален храм, вече изглежда по напълно различен начин след ремонт по проект „„Път на културно-историческите ценности през вековете“, по който се реновира и Етнографския музей.

„Бургасбус“ временно спира някои курсове и линии

  • 26 Ян 2022
  • 187
Заради драстичен отлив на пътници „Бургасбус“ временно спира някои курсове и линии Бургасбус“ ЕООД уведомява своите клиенти, че поради сложната епидемиологична обстановка и драстичния отлив на пътници, се налага въвеждане на някои временни промени в градския транспорт.