« август 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Пациенти в МБАЛ-Бургас вече се възползват от новите пътеки за долекуване след инсулт

Пациенти, нуждаещи се от продължително лечение, вече се възползват от новите пътеки за долекуване по Здравна каса, които МБАЛ Бургас въведе преди месец. В болницата могат да остават по още 10 дни болни след инсулт, инфаркт и тежки операции. Те получават лечение и рехабилитация, без да заплащат за това.

Най-много пациенти, приети по пътека за продължителен престой, има в Отделението по неврология. В момента целият капацитет от налични легла е запълнен.

Новите пътеки са облекчение за близки на болни, които се възстановяват бавно и не могат да се обслужват сами. Важно е да се знае, че от тези пътеки могат да се възползват само пациенти непосредствено след спешното състояние или операция, и само при наличие на свободни легла. На практика това изглежда така – приема се болен с инсулт, който се лекува няколко дни по спешната пътека за състоянието – инсулт. След като изтече спешната пътека, ако той все още има нужда от лечение, документите се оформят по пътеката за продължителен престой.

„Нека хората да знаят, че от тези пътеки не могат да се възползват всички, които просто искат някой да се грижи за близките им. Не е възможно да приемем и пациенти, които са прекарали инсулт преди няколко месеца, но още имат нужда от лечение. Пътеките се изпълняват веднага след спешното състояние, за което болният е приет, защото това е задължително изискване на Здравната каса“, обясни д-р Стелиян Славов, зам.-директор на МБАЛ Бургас.

Възможност за продължителни грижи по желание съществува в Отделението за долекуване и продължително лечение, но срещу заплащане. Отделението е единствено в Бургаска област, което предлага денонощно комплексно медицинско наблюдение, както и рехабилитация.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър

  • 29 Юли 2022
  • 1839
Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър. Инцидентът е станал вчера, около 19:00 ч. в извънработното време на спасителите и при вдигнат „червен флаг“, който забранява влизането в морската вода заради лошо време и бурни вълни.

Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас

  • 29 Юли 2022
  • 1740
Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас.

На вниманието на бургаския бизнес: Отвориха 2 програми за безвъзмездна финансова помощ!

  • 29 Юли 2022
  • 1729
Община Бургас продължава да следи какви подкрепящи бизнеса програми са активни и отворени за кандидатстване. Нека местните предприемачи се възползват от тях. Привлечете допълнителни средства в Бургас, нека не изхарчват всичко в София и евентуално в Пловдив!

Безплатни прегледи и консултации в областта на гинекологията организират в Бургас през август

  • 28 Юли 2022
  • 1939
Стартират кампания с безплатни прегледи и консултации за лазерни процедури, като съвременен начин на лечение и третиране на редица гинекологични проблеми. Тя ще се проведе през август в градовете Бургас и Пловдив.

Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“

  • 28 Юли 2022
  • 1889
Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“. Четири са събитията, които ще привлекат интереса на бургазлии и гостите на града. Ще се проведат в петък, събота и неделя.