« юни 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Пациенти в МБАЛ-Бургас вече се възползват от новите пътеки за долекуване след инсулт

Пациенти, нуждаещи се от продължително лечение, вече се възползват от новите пътеки за долекуване по Здравна каса, които МБАЛ Бургас въведе преди месец. В болницата могат да остават по още 10 дни болни след инсулт, инфаркт и тежки операции. Те получават лечение и рехабилитация, без да заплащат за това.

Най-много пациенти, приети по пътека за продължителен престой, има в Отделението по неврология. В момента целият капацитет от налични легла е запълнен.

Новите пътеки са облекчение за близки на болни, които се възстановяват бавно и не могат да се обслужват сами. Важно е да се знае, че от тези пътеки могат да се възползват само пациенти непосредствено след спешното състояние или операция, и само при наличие на свободни легла. На практика това изглежда така – приема се болен с инсулт, който се лекува няколко дни по спешната пътека за състоянието – инсулт. След като изтече спешната пътека, ако той все още има нужда от лечение, документите се оформят по пътеката за продължителен престой.

„Нека хората да знаят, че от тези пътеки не могат да се възползват всички, които просто искат някой да се грижи за близките им. Не е възможно да приемем и пациенти, които са прекарали инсулт преди няколко месеца, но още имат нужда от лечение. Пътеките се изпълняват веднага след спешното състояние, за което болният е приет, защото това е задължително изискване на Здравната каса“, обясни д-р Стелиян Славов, зам.-директор на МБАЛ Бургас.

Възможност за продължителни грижи по желание съществува в Отделението за долекуване и продължително лечение, но срещу заплащане. Отделението е единствено в Бургаска област, което предлага денонощно комплексно медицинско наблюдение, както и рехабилитация.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Въвеждат специален режим за достъп до Гробищния парк за Черешова задушница

  • 03 Юни 2020
  • 86
При специален режим ще се допускат автомобилите и гражданите до Гробищния парк на Черешова задушница /събота/. Движението в района на Бургаския гробищен парк ще бъде еднопосочно за времето от 07.30 часа до нормализиране на трафика.

Борисов: На 15 юни падат всички мерки, остават само социалните

  • 03 Юни 2020
  • 73
На 15 юни изтича извънредното санитарно положение и всички мерки ще паднат. Ще останат само социалните мерки и мярката 60/40. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов преди редовното заседание на Министерския съвет.

1868 деца са приети на първо класиране в първи клас в бургаските училища

  • 03 Юни 2020
  • 92
Общо 1906 деца са регистрирани в бургаската електронна система за прием в първи клас. От тях приетите на първо класиране са 1868. Родителите на приетите деца трябва да ги запишат в съответното училище в срок от 5 до 12 юни.

Бургас с нова мярка в подкрепа на туризма: тематични уикенди до края на лятото

  • 03 Юни 2020
  • 89
Етно и хендмейд уикенд с разнообразни събития ще се проведе на 12-14 юни в Бургас. Това е първият от поредица тематични уикенди, които ще продължат до края на лятото. Идеята е всеки уикенд да бъде посветен на определена тема.

Буферен резервоар ще пази „Сарафово“ от наводнения

  • 03 Юни 2020
  • 102
Община Бургас изгражда буферен резервоар, който ще предпазва квартал "Сарафово" от наводнения, предизвикани от поройни дъждове. Заради особеностите на релефа, при обилен валеж дъждовната вода от близките земеделски площи се стича към квартала и наводнява улици и жилищни сгради.