Ангелкова: Грешно рекламират Слънчев бряг в чужбина

За цялото българско Черноморие ще има командировани около 976 полицаи, като само в Бургас са 780, голяма част от тях са концентрирани в „Слънчев бряг“. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по bTV. "Ще има дневни патрули, които ще бъдат нещо като туристическа полиция. Поискали сме от наемателите и концесионерите да осветяват плажовете“, съобщи Ангелкова. Тя определи инцидента, при който камериерка беше нападната от шведски турист в курорта "Слънчев бряг" като изключително брутален. "Взети са мерки - поискано е постоянно задържане под стража“, коментира тя. Според нея при такива инциденти, трябва да се съобщава веднага на органите на реда и на телефоните на Министерството на туризма. "Ние имаме телефон за сигнали за цялото лято. Не само за нередности и проблеми, които се случват на територията на плажовете, а по принцип на територията, както на националните курорти, така и на цялото Черноморие“, посочи Ангелкова. По думите ѝ само за миналата година у нас са дошли 8 200 000 чуждестранни туристи, а шведите са в топ 30 от тях. "Слънчев бряг е известен като дестинация за забавление, но такива дестинации има в Испания и Гърция, но рекламата, която се прави там, не е такава, каквато за нашия курорт. Много важно е как рекламираме нашите курорти“, коментира министърът на туризма по повод "славата" на Слънчев бряг в чужбина като курорт за алкохолен туризъм и "свободно" поведение. Според нея се очаква между 7% и 10% ръст на туристите у нас това лято. "Миналото лято от май до октомври имахме 6 500 000 само чуждестранни туристи. Запазваме традиционните си пазари от Германия, Румъния, Русия. Най-много очакваме от Германия. От Русия очакваме ръст от около 15%", каза още тя. http://trip.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 236
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 219
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 229
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 430
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 388
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас