ЛУКОЙЛ представи своята екологична програма в България

Ръководители на нефтена компания ЛУКОЙЛ, сред които вицепрезидентът по Нефтопреработка, нефтохимия и газопреработка, г-н Рустем Гималетдинов, се срещнаха с представители на местната администрация, държавни органи, природозащитни организации, бургаската академична и културна общественост, депутати и журналисти в Експозиционен център „Флора“ в гр. Бургас, за да представят корпоративната екологична програма на ПАО ЛУКОЙЛ и обменят мнения и идеи за сътрудничество в областта на опазването на околната среда. Своите програми и проекти в областта на опазването на околната среда представи и Община Бургас. Интегрираният последователен подход в управлението е насочен към подобряване на качеството на живот в града, като планираните мерки обхващат всички секторни политики: енергия, транспорт, градско планиране и инфраструктура. Българските дружества от Групата ЛУКОЙЛ поддържат високи корпоративни стандарти в областта на екологията, при пълно спазване на изискванията на европейското и българското законодателство. В ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас е постигнато значително намаляване на вредните емисии под нивото на нефтопреработвателните заводи в ЕС, с най- високите в бранша показатели за безопасност и надежност на оборудването. Реконструирани са всички основни инсталации в рафинерията и са построени 13 нови обекта. С въвеждането в експлоатация на новия комплекс за хидрокрекинг на гудрон е постигната уникална дълбочина на преработка от 90%. Модернизацията на нефтопреработвателните мощности позволява да се предлагат горива от ново поколение с по- високи експлоатационни показатели и щадящи околната среда. В края на март тази година ЛУКОЙЛ първи в Русия предложи на пазара на горивото ЕКТО-100, което значително подобрява разхода на гориво и намалява вредните емисии. Скоро се очаква ЕКТО-100 да се появи и на европейския пазар. ЛУКОЙЛ е единствената руска нефтена и газова компания, която в продължение на вече почти 10 години инвестира във възобновяема енергетика, като в България и Румъния са реализирани крупни проекти за соларни и вятърни електроцентрали в партньорство с италианската фирма ERG. ЛУКОЙЛ е сред първите руски компании, приели своя Политика в областта на промишлената безопасност, охраната на труда и околната среда. Във всички 40 страни, в които развива свята дейност, компанията е лидер в управлението на околната среда на всеки един етап от промишления цикъл: от добива на нефт до бензиностанциите. Стандартите на ЛУКОЙЛ за спазване на принципа на „нулеви емисии“ при морските проекти са заложени в основата на препоръките на Хелзинската комисия за страните, осъществяващи дейност на шелфа на Балтийско море.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 77
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 75
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 75
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 88
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.