Скъсан кабел остави без ток центъра

„Електроразпределение Юг“ информира, че днес, в 14:12 ч.  е регистрирана авария по подземна кабелна линия 20 kV (киловолта) в гр. Бургас. В резултат без захранване са част от живущите в централна градска част. При направения оглед е установено, че аварията е предизвикана от строителни дейности на външна фирма, които не са били предварително съгласувани или координирани с „Електроразпределение Юг“. Екипи на дружеството вече са предприели необходимите мерки за възстановяване на захранването за засегнатите клиенти. „Електроразпределение Юг“ напомня за пореден път, че всяко некоординирано или нерегламентирано посегателство върху електроразпределителната мрежа е причина за прекъсване на електрозахранването за клиенти, а от друга страна може да крие потенциален риск за живота. В тази връзка „Електроразпределение Юг“ апелира външни фирми, извършващи строително-монтажни дейности в близост до енергийни съоръжения, да ги съгласуват предварително с дружеството.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 167
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 159
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 165
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 364
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 329
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас