Орлите на България кацат в Бургас

На 1 август от 17 до 20:30 часа в района пред Експозиционен център „Флора" в Бургас Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) ще открие арт инсталацията „За да има орли“. Тя се състои от шест вида орли в реален размер, които срещаме все по-рядко у нас - царския, малкия креслив, морския, скалния, малкия и орела змияр. Арт инсталацията ще бъде открита със специално събитие, на което ще бъде представена кампанията с интересни активности за всички възрасти. БДЗП инициира петиция за обявяването на Национален ден на орела. Избраната дата е 27 юни и целта е в този ден да се напомня за незаменимата роля на тези птици в природата посредством информационни кампании и образователни инициативи. Може да подкрепите петицията тук. „За да има орли“ е кампания, посветена на орлите в България, като нейната мисия е да привлече общественото внимание към тези традиционни обитатели на нашите земи и към заплахите, които застрашават съществуването им и техните местообитания. Повече информация за кампанията ще намерите на сайта orlite.bg. Кампанията се организира по повод  25-тата годишнина на програма LIFE, Директивата за хабитатите и “Натура 2000“ и се осъществява в рамките на проектите „Горите на орела“, „Живот за царския орел“ и „Земя за царския орел“, изпълнявани от БДЗП, Изпълнителна агенция по горите и Електроразпределение Юг, финансирани по програма LIFE на ЕС.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 84
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 81
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 80
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 92
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.