« юни 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Нов градски стадион за 6 милиона изграждат в Бургас

Община Бургас ще инвестира 6 милиона лева в изграждането на нов стадион. Той ще се намира в парк „Изгрев“ до комплекс Славейков, на мястото на бившия плувен комплекс. В момента там се изгражда нов басейн с тенис кортове. Съществуваше и проект за изграждане на малка футболна база – стадион за 1200 седящи места с административна сграда. Този проект обаче е променен, като според новите планове ще има вече стадион за 3500 зрителски места, тренировъчен терен, съблекални, паркинг и обслужваща база. Целта е там да се провеждат професионални футболни срещи. Първоначално се планираше тази инвестиция да бъде насочена към стадиона в Долно Езерово, но плановете на общината се промениха. За да бъде изградена новата база, ще бъдат „отхапани“ още няколко декара от парк Изгрев. До този ход се стига след като двата стадиона на територията на Бургас са собственост на търговски дружества и тяхната експлоатация е проблемна. Стадион Черноморец е в плачевно състояние, а за Лазур се искат непонятно високи наеми. Вече е подготвена и докладна записка, която ще бъде обсъждана на сесията на местния парламент през следващия месец. Парите ще бъдат осигурени чрез заем и от бюджета на община Бургас. Това ще бъде нещо като нов градски стадион на Бургас

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината започна мащабно почистване на речни корита

  • 01 Юни 2020
  • 67
Община Бургас започна мащабна акция за почистването на речни корита, дерета и отводнителни канали, които се намират на територията на кварталите на града и съставните селища.

Общината търси кадри за новите си социални услуги

  • 01 Юни 2020
  • 51
Мащабните ремонти дейности в най-новите социални центрове вървят с пълна сила и са пред завършване. Затова Община Бургас започва да търси специалисти за Центъра за обществена подкрепа на улица "Филип Кутев" и др.

Три хотела в Слънчев бряг вече работят и посрещат български туристи

  • 29 Май 2020
  • 533
Ръководството на „Съюз на собствениците“ Слънчев бряг и изпълнителен директор „Слънчев бряг“ АД, обсъдиха възможностите и предизвикателствата пред подготовката на туристически сезон 2020 в най-големия комплекс по българското Черноморие.

Започват проверки в търговските вериги за българска стока

  • 29 Май 2020
  • 428
От днес започват проверки в търговските вериги дали има специално място за продажба на български стоки. Това заяви пред bTV земеделският министър Десислава Танева във връзка с новия Закон за храните.

Забраняват се рекламите с деца и на храни, неподходящи за тях

  • 29 Май 2020
  • 417
Новият закон за храните е част от един общ пакет, който разработи Министерството на земеделието в продължение на 6 години. По отношение на рекламата се въвежда забрана на използването на деца в реклама на ГМО-продукти, както и продукти, които са забранени и неподходящи за деца.