Две седмици до старта на Фестивала за съвременни изкуства „Вода” в Бургас

Остават само 2 седмици до началото на най-новия фестивал за съвременни изкуства в Бургас "Вода". В момента тече трескава подготовка на терена, на който ще се проведе. Плувният басейн в Младежкия културен център и пространствата около него се почистват, преди да се преобразят напълно и да станат сцена на арт инсталации и пърформанси. Над 40 артисти от България, Молдова, Латвия и Южна Корея ще вземат участие във Фестивал за съвременни изкуства "ВОДА", който ще се проведе от 8 до 10 септември. Основната програма на фестивала ще представи 7 танцови представления и пърформанси от: Марион Дърова, Театър "Атом", Танцова компания "Дюн", Брейн Стор Проджект - склад за креативни концепции, Ана Данкова, Колектив "Гараж" и международните гости: Ilze Zirina /Latvia/, Александра Сошникова и Сергей Головнеа /Молдова/, Jung In Lee /Южна Корея/. В по-малките пространства, около басейна ще бъдат разположени видео творби и инсталации, като зрителят ще може да избере сам своя маршрут през фестивалния пъзел. Пътешествието през пространството ще предложи среща с инсталации, фотография и видео от бургаските автори: Мариана Сърбова & Филип Петков - Фил, Краси Марчев, Мария Алексиева, Владимир Палев, Мая Николова, Мария Съботинова, Танцова компания "Дюн" и гостите: Йосиф Аструков /София/, Искра Проданова /Варна/, Росен Михайлов /София/ и др. Два музикални концерта ще предложат алтернативна музика на посетителите - на Евтим Евтимов - ШАМАНЧЕТО, известен на българската публика от участието си в група "Попара" и Мирян Колев - музикант-импровизатор от Трявна. В рамките на фестивала ще се проведе и танцов уъркшоп с преподаватели - гостуващите международни артисти. Фестивалът за съвременни изкуства "ВОДА" се провежда за първи път и се организира от Младежки Културен Център и Сдружение "Танц БГ"/Танцова компания "Дюн" с финансовата подкрепа на Министерство на културата, Младежки Културен Център, Община Бургас и инициатива "Бургас харесва младите". Събитието се организира с подкрепата на: ОП "Спортни имоти", Сърф магазин Бургас, Art Guesthouse Vintage Бургас и Графично студио "Goonys". Билетите за фестивала ще бъдат на символични цени от 5 лв. за един ден и 7 лв. за целия период на фестивала. Повече за събитието можете да научите във Фейсбук страницата на фестивала: https://www.facebook.com/search/top/?q=WATER-contemporary%20art%20festival

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 64
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 34
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 73
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 65
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.

Икономически полицаи от ОДМВР-София предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни хранителни продукти

  • 28 Мар 2024
  • 65
В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция извършили съвместни проверки с представители на Областната дирекция по безопасност на храните.